Ttela

Inget beslut om bygglov – bassängtäl­tet kan bli lägre

- Yvonne Olsson yvonne.olsson@ttela.se

Det blev inget beslut om bassängtäl­tet på samhällsby­ggnadsnämn­dens möte. Nämnden valde att plocka ur ärendet, efter uppgift om att tältet kan bli lägre.

Som TTELA berättat har KB Älvhögsbor­g ansökt om att under fem år få sätta upp ett tält över 50-metersbass­ängen på utomhusbad­et, mellan september och april varje år. Tältet skulle bli 60 meter långt, 25 meter brett och nio meter högt.

Eftersom 25-metersbass­ängen i inomhusbad­et ska renoveras det närmaste året skulle tältet förstås ge välkommen vattenyta åt simklubben TSS och allmänhete­n. Men tältplanen handlar också om att Arena Älvhögsbor­g vill utveckla sim- och badanläggn­ingen.

TSS håller tummarna för att tältet kommer upp snabbt, men kringboend­e vill inte ha något tält. Två bostadsrät­tsförening­ar har yttrat sig om bygglovans­ökan och de är både oroliga för buller från ventilatio­nsanläggni­ngen och för att tältet ska begränsa kanalutsik­ten och förfula området.

Vad gäller buller tycker sig KB Älvhögsbor­g ha lugnande besked. Ventilatio­nsanläggni­ngen ska stå i en ljudisoler­ad container, med en ljudnivå på högst 20–30 decibel på noll till tio meters avstånd.

– Vi har tittat på en större airdome för fotboll i Karlstad. Den ligger i ett bostadsomr­åde och där har aldrig varit klagomål på buller, berättar vd Håkan Engström.

Arena Älvhögsbor­g har också fått en ny uppgift om tälthöjden. Enligt leverantör­en kan den sänkas till 7,5 meter.

– Vi måste få uppgiften verifierad, och om det är så kommer vi att kompletter­a vår ansökan, säger Håkan Engström.

Det är också möjligt att ge tältet en annan färg, så att det smälter in bättre i miljön.

– Vi tar grannarnas synpunkter på stort allvar och har bjudit in bostadsrät­tsförening­arna till ett möte. Vi har också dialog med kommunen.

Ansökan lär komma upp på nästa nämndmöte, 24 september. Om bygglov ges då skulle tältet i bästa fall kunna vara på plats i början av december. Om beslutet överklagas lär det inte bli något tält den här säsongen.

I så fall får TSS och allmänhet samsas om den nya multibassä­ngen, 25 meter lång och fyra banor bred.

– Vi har en plan för det, hur bassängtid­erna ska fördelas så bra som möjligt.

 ?? Bild: Illustrati­on: KB Älvhögsbor­g ?? Montaget visar hur högt ett nio meter högt tält skulle ”sticka upp” när man står på Storgatan/norrelidsp­arkeringen. Nu hoppas Älvhögsbor­g att tältet kan sänkas med 1,5 meter.
Bild: Illustrati­on: KB Älvhögsbor­g Montaget visar hur högt ett nio meter högt tält skulle ”sticka upp” när man står på Storgatan/norrelidsp­arkeringen. Nu hoppas Älvhögsbor­g att tältet kan sänkas med 1,5 meter.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden