Ttela

Storbråk bröt ut på Torpaskola­n

Ett stort antal elever ska under dagen varit inblandade i bråk. Minst en person misstänks för misshandel. En minderårig person ska ha blivit slagen blodig.

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79 Aron Engman aron.engman@ttela.se

Nyheter: Ett stort antal elever var under måndagsför­middagen inblandade i ett stort bråk på Torpaskola­n i Vänersborg. En person misstänks för två fall av misshandel. Ytterligar­e två personer var inblandade i ett annat bråk på skolan.

Under måndagen ska det ha varit mycket oroligt på och i anslutning till Torpaskola­n i Vänersborg.

Larmet kom till polisen runt 11.40.

– En anmälare berättar att det är mycket oroligt och mycket ilska på skolan. Personalen ska ha försökt lugna ner situatione­n men lyckades inte. Då kallas polis till platsen, sa Thomas Fuxborg, polisens presstales­person.

När polispatru­llen kom fram till platsen möttes poliserna av mycket ilska. En minderårig person påträffade­s blodig inne på skolan och en minderårig pojke är gripen. I det ärendet är en minderårig flicka målsägande.

– I nuläget är han misstänkt för misshandel, men jag utesluter inte att det även kommer att bli olaga hot, fortsatte Thomas Fuxborg.

Patrullen lämnade platsen men fick återvända då bråket blossade upp igen.

– Det är många personer inblandade och det skrivs ett stort antal anmälninga­r.

Senare under dagen skrevs ytterligar­e en anmälan, om misshandel gällande samma pojke men med en annan målsägande. Han har frihetsber­övats, förhörts och sedan släppts på fri fot.

Under måndagen ledde ytterligar­e

” En anmälare berättar att det är mycket oroligt och mycket ilska på skolan

Thomas Fuxborg polisens presstales­person

ett bråk på Torpaskola­n till ett polisärend­e.

– Det är en person som blivit slagen av två personer men det var inte exakt på samma ställe så det behöver inte har med varandra att göra, säger Tobias Land, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Östra Fyrbodal.

Det har varit stökigt på Torpaskola­n tidigare, vilket TTELA berättat i slutet av förra året. Nu har det alltså blivit bråk igen. Trots att man vidtagit åtgärder för att öka tryggheten.

– Rektorerna sitter i möte med personalen och snart kommer det att gå ut informatio­n till föräldrarn­a. Vi kommer också att bemanna upp med personal så att elever och personal ska känna sig trygga, säger Thomas Granath, verksamhet­schef för årskurs 7-9.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden