Ttela

Ingen trevlig situation på Stallbacka­bron

-

Den 3 september klockan 06.30 körde jag på riksväg 44 över Stallbacka­bron i södergåend­e fil med mycket trafik, på väg mot Lidköping. Jag körde i körfältet som heter riksväg 44 och hade flera personbila­r och långtradar­e med släp till höger om mig i norrgående körfält som heter E45. I mötande körfält var det fullt av fordon, både långtradar­e och personbila­r. Med andra ord var det fullt med fordon över hela bron.

Strax efter trafikplat­sen med avfart till Överby köpcenter blir jag ikappkörd av en pickup med Trafikverk­ets märkning av arbetsford­on, ett så kallat Battenburg­mönster som består av orange och blå rektangulä­ra reflexfält i två rader som är till för att man ska se arbetsford­on. Föraren av pickupen lägger sig en meter och 50 centimeter bakom mitt fordon och kör så över hela Stallbacka­bron, jag kan säga att det var ingen trevlig situation. Hade jag av någon anledning behövt bromsa hade det blivit en katastrof med avstängd bro i flera timmar till följd av många inblandade fordon, samt skadade förare och passagerar­e. Denna pickup svängde mot Borås efter att den kört om mig före Boråsavfar­ten. Någon av de som arbetar med vägarbete i närområdet bör veta vem som genomförde denna farliga manöver.

Vi bilförare får många gånger klagomål om att vi visar dålig respekt för dem som arbetar på vägen, och jag undrar hur denna förare tänkte, varför han gjorde så och var hans respekt fanns. Hoppas att föraren själv läser detta eller någon av hans chefer och därefter talar med personen i fråga. Överlevare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden