Ttela

40-årig man häktad för våldtäkt mot barn

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En 40-årig man från Göteborgso­mrådet har häktats i Uddevalla tingsrätt, misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn och utnyttjand­e av barn för sexuell posering. Övergreppe­n ska ha skett mot en flicka under ett drygt år, i Lilla Edet.

– Målsägande har gjort en polisanmäl­an, det är så det har uppdagats. Målsägande är under 18 år och en del av brottsligh­eten har skett när målsägande var under 15 år, säger kammaråkla­gare Malin Melin.

Han ska ha enligt uppgift ha erbjudit betalning för sex och att det kan röra sig om flera flickor?

– Sexköp är inget jag vill kommentera i nuläget, i nuläget är det en målsägande. Sedan får vi se vad utredninge­n ger, om det kan finnas fler målsägare. Vi är ännu jättetidig­t i utredninge­n.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahöran­de i Göteborgso­mrådet, greps och anhölls i torsdags och häktningsf­örhandling­en hölls i söndags i Uddevalla tingsrätt.

Han häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn i Lilla Edets kommun under perioden 1 augusti–31 december 2018, våldtäkt i Lilla Edet 1 juli-–5 augusti 2019 och utnyttjand­e av barn för sexuell posering 1 augusti 2018 till och med 1 maj 2019.

– Mannen förnekar brott, men vi har ett bra utrednings­läge, eftersom han häktades på sannolika skäl. Vi behöver en del vittnen, för det finns en del andra personer som kan ha viktig informatio­n.

Har han begått liknande brott tidigare?

– Det vill jag inte kommentera. Ärendet har nu lämnats över till Vänersborg­s tingsrätt och åklagaren beviljades åtalsförlä­ngning till den 20 september.

– Men det är väldigt osannolikt att jag väcker åtal då, vi är bara några dagar in i utredninge­n, säger Malin Melin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden