Ttela

Robert snabbast av alla på crossetapp­en i enduro-em

- Sven Wassén

Enduro-em i Finland kördes i helgen och på plats var Robert Friberg, Frändefors. Både fredagen och lördagen slutade han tvåa i sin klass, medan söndagen slutade med en fin viktoria. Han var snabbast av alla i klassen när det kördes en crossetapp. – Det gick rätt bra. Jag trivs ganska bra på en crossbana.

Robert Friberg ingick också i det svenska Trophy-laget, där fyra förare fanns med, och slutade på en bronsplats.

– Det kändes bra. Det är alltid roligt att tävla för Sverige.

Annars har inte Robert satsat på EM i år, vilket han gjorde i fjol.

– Det kostar för mycket tid och pengar för att det ska vara värt det. Nu tävlar också de bästa bara i VM och då blir det inte riktigt det motståndet man vill ha.

På Anderstorp kördes finalen i roadracing-sm i helgen och det gick ganska tungt för de lokala förarna.

Nils Jardemark, Trollhätta­n, missade tidskvalet i klassen Superbike på lördagen när en skruv till framhjulet lossade. Det gjorde att han fick starta som nummer 27 av 28 under lördagens race.

– Det blir en jäkla massa jobb att göra under racet, säger han och suckar.

Men han tog det jobbet och redan under det första varvet hade han plockat tio placeringa­r. Och när målet nåddes var han 14:e man.

– Jag får vara nöjd, det gav två poäng i SM.

Söndagens race slutade med 17:e plats.

– Jag trivs inte speciellt bra på Anderstorp, det är den bana som passar mig sämst.

Jimmy Ivarsson, SMK Trollhätta­n, tävlar i klassen Superstock 600 och var 16:e i kvalet. Han var taggad före start på lördagen.

– Jag har svårt att få till kvalen. Då är det bättre i racen där jag har lättare att fokusera.

Jimmy fick en bra start och var uppe på tolfte plats redan efter det första varvet. Där låg han och jagade fram till sista varvet.

– Vi var två förare som inte ville ge sig i en lång kurva, och jag blev helt enkelt avtryckt från banan.

I stället för målgång blev det att leda bort cykeln till mål och inga poäng.

– Hojen klarade sig bra med bara smågrejor, så det ska vara snabbt fixat.

Jimmy Ivarsson själv klarade sig bra med all säkerhetsu­trustning, men däckspåret på hjälmen vittnar om att det var hårt.

Söndagens race blev lite avslaget för Jimmy för Smk-föraren.

– Jag var lite stel i ljumskar och ben efter kraschen, så det blev en 17:e plats.

Nu är säsongen över för honom. – Den har varit över förväntan då jag har plockat poäng i många tävlingar. Jag har även satt personbäst­a på alla banor i år, så det får bli en satsning nästa år igen, tror jag i alla fall.

För Linda Levin, Lilla Edets MCK, tog det stopp redan på torsdagen, då hon däckades i influensa och tvingades avstå finalen.

” Jag var lite stel i ljumskar och ben efter kraschen

Jimmy Ivarsson, SMK Trollhätta­n

 ?? Bild: Privat ?? Robert Friberg körde en Em-deltävling i Finland i helgen och var snabbast av alla i sin klass på crossetapp­en.
Bild: Privat Robert Friberg körde en Em-deltävling i Finland i helgen och var snabbast av alla i sin klass på crossetapp­en.
 ?? Bild: Sven Wassén ?? När ingen vill ge sig i en kurva, så brukar det sluta med att en åker av. Denna gång var det Jimmy Ivarsson som fick leda tillbaka cykeln för att få ordning på den till söndagens race i roadracing-sm.
Bild: Sven Wassén När ingen vill ge sig i en kurva, så brukar det sluta med att en åker av. Denna gång var det Jimmy Ivarsson som fick leda tillbaka cykeln för att få ordning på den till söndagens race i roadracing-sm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden