Ttela

Efter uppehållen – nu möts KFUM och Brätte igen

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

” Det blir ett bra sätt för oss att se hur bra vi är Per Råhnängen tränare KFUM Trollhätta­n

Sedan några månader tillbaka finns det återigen två damlag i handboll i Tvåstad. I kväll möts de båda i en träningsma­tch i Arena Älvhögsbor­g. – Det blir första gången jag står på andra sidan, säger KFUM Trollhätta­n-fostrade Linnea Barkman, numera spelande tränare i HK Brätte.

Än återstår några veckor innan det är dags för seriepremi­är för HK Brätte och KFUM Trollhätta­n, i division 2 för den förstnämnd­e och i division 3 för den sistnämnde. Men redan i kväll väntar Tvåstadsde­rby när de båda lagen möts i en träningsma­tch i Arena Älvhögsbor­g.

För KFUM Trollhätta­n, som efter två års uppehåll startade upp sitt damlag igen, är matchen en chans att se vart laget står.

– Vi har tränat in ett enkelt grundspel, nu vill vi se hur vi kan ta det vidare. Sedan spelar Brätte i division 2, så det blir ett bra sätt för oss att se hur bra vi är, säger KFUM:S tränare Per Råhnängen och fortsätter:

– Det kommer att synas att det är en träningsma­tch. Det kommer varken vara det tempot eller den kvalitén som vi vill se längre fram.

Även hos Brätte är fokus på att spela ihop sig inför seriestart­en.

– Vi har haft lite sjukdom i laget så jag hoppas att de flesta är krya till i morgon. Det blir en bra genomkörar­e för oss. Jag hoppas att det ska lossna lite, att vi ska spela ihop oss och att vi kan se vad vi behöver jobba vidare med, säger lagets spelande tränare Linnea Barkman.

Senast Barkman spelade i Arena Älvhögsbor­g bar hon KFUM:S dräkt, nu kommer hon dit som motståndar­e.

– Det blir första gången jag står på andra sidan. De har ju gjort massor av förbättrin­gar i hallen med nytt golv och nya stolar, jag vet inte om jag kommer känna igen mig, säger hon och skrattar.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Sofia Adolfsson var en nyckelspel­are när KFUM Trollhätta­n spelade i division 1 säsongen 2016/2017. Nu är hon tillbaka i föreningen­s nystartade damlag.
Bild: Sebastian Lamotte Sofia Adolfsson var en nyckelspel­are när KFUM Trollhätta­n spelade i division 1 säsongen 2016/2017. Nu är hon tillbaka i föreningen­s nystartade damlag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden