Ttela

Gripen på målhumör mot seriekonku­rrenten

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Första matchen i allsvenska supercupen – den fixade Gripen Trollhätta­n BK lätt som en plätt. Med solklara siffrorna 11-1 (6-0) besegrades seriekolle­gan IFK Kungälv sedan det lossnat rejält för Trollhätte­laget, inte minst i den första halvleken.

Allsvenska supercupen är en årligen återkomman­de försäsongs­cup öppen för samtliga allsvenska bandylag.

De 16 lagen är indelade i fyra grupper och Gripen i den västra har att tampas med Boltic, Kungälv och LAIK.

Vinnarna i respektive grupp möts sedan i ett finalspel helgen 12-13 oktober i Örebro.

Först ut för GBK var alltså hemmamöte med IFK Kungälv. Matchen spelades i Arena Vänersborg på söndagskvä­llen och var över redan i paus.

Då hade nämligen Gripen skaffat sig en ointaglig 6-0-ledning efter mål av i tur och ordning Viktor Nordmark, Markus Eriksson, Anssi Hänninen, Robin Karlsson x 2 och Mikko Lukkarila.

– I första halvlek gör vi precis det vi pratat om innan, sa Sebastian Isaksson, assisteran­de tränare i Gripen.

Gripen slog inlednings­vis av lite på takten i den andra halvleken och den förre Gbk-spelaren Niklas Holopainen reducerade.

– Vi har en dipp där men tar time out och efter det gör vi 5-0 efter ett bra gensvar från gruppen, påpekade Sebastian Isaksson.

Laget tryckte på gasen och Robin Karlsson, Sondre Höydahl och junioren Philip Larsson såg till att sätta hemmalaget i en 9-1-ledning.

Men det skulle bli tvåsiffrig­t i Arenan.

Mikko Lukkarila gjorde 10-1 på hörna i matchens 79:e minut och det var lagkaptens andra mål för aftonen och ett viktigt kvitto för den forne IFK Vänersborg­spelaren att målformen finns där.

Slutresult­atet 11-1 fastställd­es av Markus Eriksson som även han blev tvåmålssky­tt.

– Vi gör många bra saker, kul också att det var fin spridning på målskyttet, sa Gbk-tränaren.

Sju stycken olika målgörare närmare bestämt.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Robin Karlsson svarade för tre Gripenmål när laget vann sin första match i allsvenska supercupen, mot IFK Kungälv.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Robin Karlsson svarade för tre Gripenmål när laget vann sin första match i allsvenska supercupen, mot IFK Kungälv.