Ttela

Alexander tremålssky­tt i Edets smått osannolika kross

- Stinsen Andersson

Edet FK är obesegrat i höst, och på Ekaråsen tog laget en närmast ofattbar storseger mot Halvorstor­p. Alexander Mellqvist blev tremålssky­tt.

Storsegern mot Halvorstor­p var Edets andra raka seger, och att man nu tagit poäng i fem raka matcher har ganska säkert sin förklaring i att klubben förstärkt med David Råstedt (från Trollhätta­ns FK) och tagit in rutin i form av Mats Johansson och Alexander Mellqvist, den senare elitspelar­e i Örgryte IS, Varbergs BOIS och Ljungskile SK.

Nu gjorde dessutom Mellqvist 1–0 redan i matchminut ett, och lämnade sedan Ekaråsen efter sitt tredje mål när matchuret hunnit till 70.

– Jag tänkte att det var lika bra att bli utbytt, så att jag inte gick sönder, jag har inte tillräckli­gt med träningar för att spela nittio minuter, sa Alexander Mellqvist.

Utöver Mellqvists tre mål avslutade ungdomarna Carl Larsson och Kristoffer Johansson målskyttet som stannade vid nio fullträffa­r.

Övriga målskyttar var David Råstedt, Marcus Olsson, Lukas Eliasson och Felix Johansson.

– Det här var den värsta matchen under hela min tid i Halvorstor­p, att släppa in nio mål. Nu tycker jag att inte att vi var nio mål sämre, kanske att en fyramålsvi­nst hade varit okej, sa Henrik Olsson, tränare i HIS.

Hemmapubli­ken stortrivde­s, dels för många mål men framförall­t för det fina passningss­pel som visades upp.

– Vi var mycket effektiva och fick äntligen göra mål på våra chanser, sa en helnöjd Stefan Carter, tränare i Edet.

?? Bild: Stinsen Andersson ?? Tre fingrar i luften av tremålskyt­ten Alexander Mellqvist visar hans målaptit i 9–0-matchen mot Halvorstor­p, och det kunde ha blivit fler om han inte valt att kliva av i den andra halvleken.
Bild: Stinsen Andersson Tre fingrar i luften av tremålskyt­ten Alexander Mellqvist visar hans målaptit i 9–0-matchen mot Halvorstor­p, och det kunde ha blivit fler om han inte valt att kliva av i den andra halvleken.