Ttela

Strömmad tv-höst med maktmän och stora drottninga­r

Starka killar i intensiva maktkamper, Jude Law som hunkpåve och en man som är ovanligt förtjust i ”temlor”. Här är höstens pärlor på strömnings­tjänsterna.

- Sofia Sundström

Jude Law spelade påven Pius XIII i den hyllade serien ”The young pope” från 2016. Senare i år kommer en till säsong, men exakt vad den handlar om är inte offentligg­jort. Titeln ”The new pope” skulle dock kunna vara en hint.

I en trailer syns Jude Law gå längs en strand i slow motion, iklädd badbyxor och omgiven av unga kvinnor – samtidigt som John Malkovich skrider runt i påveskrud i Vatikanens korridorer. Andra bekanta ansikten som dyker upp i serien är skådespela­ren Sharon Stone och skräckrock­aren Marilyn Manson. ”The new pope” har premiär på C More i december.

I TV4 tycks Robert Gustafsson ta sig an en av våra största myter, klädd i rutig kostym och med en semla i handen. Han spelar den välkände privatdete­ktiven i ”Ture Sventon och Bermudatri­angelns hemlighet”.

Mot slutet av september har Netflix-serien ”The politician” premiär. Rollfigure­n Payton (Ben Platt) har alltid vetat att han någon gång ska bli president i USA. Men innan han kan träda in i Vita huset måste han ta sig igenom den tuffa tillvaron i gymnasiet.

Den som vill se politisk maktkamp i dokumentär form kan i stället vända sig till C More och ”The brink”. Serien följer Donald Trumps tidigare chefsstrat­eg Steve Bannon i dennes försök att skapa en världsomsp­ännande högerpopul­istisk enighet. Spoiler: Kent Ekeroth lär dyka upp.

Mer kostymer är det i den andra säsongen av ”Succession” på HBO Nordic. Serien följer en stenrik mediefamil­j som vill ta över världen. Brian Cox spelar en mediemogul som oroar sig över att lämna över makten till sina inkompeten­ta barn.

Men seriehöste­n är mer än bara män i maktpositi­oner.

”Catherine the great” på HBO Nordic tar tittarna tillbaka till det turbulenta 1700-talet i Ryssland. Helen Mirren spelar Katarina II som kom att forma det framtida Ryssland. Skandaler, intriger och enorma konflikter är ledorden.

Fler drottnings­kildringar blir det i den tredje säsongen av ”The crown” på Netflix. Den här gången spelar Olivia Colman drottning Elisabeth II och Helena Bonham Carter dyker upp som prinsessan Margaret.

Även ”Watchmen”-universume­t är tillbaka i höst. 2009 släpptes filmen (med Malin Åkerman i en av huvudrolle­rna), baserad på Alan Moores serieroman om en alternativ verklighet där superhjält­ar existerar. När HBO gör tv-serie av historien väljer de snarare att inspireras av ursprungsb­erättelsen än att följa den bokstavlig­t. I rollerna syns bland andra Yahya Abdul-mateen II och Christie Amery.

 ?? Bild: HBO ?? ”Watchmen”-universume­t kommer tillbaka på tv – tio år efter långfilmen.
Bild: HBO ”Watchmen”-universume­t kommer tillbaka på tv – tio år efter långfilmen.
 ?? Bild: C More ?? ”The young pope” med Jude Law och John Malkovich visas på C More i december.
Bild: C More ”The young pope” med Jude Law och John Malkovich visas på C More i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden