Ttela

Känd influencer till Trollhätta­n

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Nyheter: Influencer­n Nathalie ”Nattid” Danielsson blev i många år mobbad. För henne blev sociala medier det verktyg som hjälpte henne. På lördag kommer hon till Trollhätta­n och signerar sin nya bok, där hon berättar om sitt liv och förhoppnin­g att inspirera andra.

Under många år som barn fick hon stå ut med mobbning och trakasseri­er. Nu är hon en inflytelse­rik influencer med över två miljoner följare och vill hjälpa andra utsatta barn och deras föräldrar att se varningsfl­aggorna genom sin nyutgivna självbiogr­afi ”Jag, Nattid!”. Och på lördag kommer hon till Trollhätta­n.

” Hon upptäckte då också sociala medier och kände där att hon kom till sin rätt, det blev hennes räddning.

Jakob Nilsson pressansva­rig Boktornet

Nathalie ”Nattid” Danielsson växte upp i Trelleborg och blev redan i sex-sjuårsålde­rn mobbad, framför allt för att hon var liten till växten och hade små fötter. Vid tio års ålder var hon så desperat så hon funderade på att ta sitt liv.

Hon höll dock det hela för sig själv och vågade först inte berätta för sina föräldrar. När hon väl gjorde det, fem år senare, fick hon brutit med sitt gamla liv och flyttade från Skåne till Göteborg, där hon mådde mycket bättre.

– Hon upptäckte då också sociala medier och dess sprängkraf­t och kände där att hon kom till sin rätt, det blev hennes räddning. Sedan har hon haft kontakt med många andra som mår dåligt och kunnat dela med sig av sina erfarenhet­er, säger Jakob Nilsson, pressansva­rig på bokförlage­t Bokfabrike­n, som ger ut boken.

Nu, som 18-åring jobbar hon heltid med social medier och har 2,7 miljoner följare på bland annat Instagram, Snapchat, Youtube och appen Musical.ly. Där berättar hon öppenhjärt­igt om sitt liv och fokuserar på att sprida kärlek och hjälpa sina följare i kampen mot mobbing och dålig självkänsl­a.

Hon har också skrivit en bok tillsamman­s med Hanna Welin på temat, ”Jag, Nattid!” med förhoppnin­gen att inspirera barn att våga tro på sig själv och ge tips till föräldrar hur de kan hjälpa sina barn som mår dåligt och se varningsla­mporna.

Sedan i somras har Nathalie Danielsson varit ute på signerings­turné i landet och på lördag kommer hon till ICA Maxi Trollhätta­n för att signera och prata om sin bok.

– Hon har många som följer henne i de yngre målgrupper­na, och det har varit fullt på de ställen hon varit. Så vi räknar med något liknande i Trollhätta­n, eftersom det är många som vill träffa henne i verklighet­en, säger Jakob Nilsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Aline Lessner ?? Nathalie Danielsson är influencer med följare i flera olika kanaler. Hon vloggar på Youtube, postar inlägg på Instagram och i appen Musical.ly har hon flera miljoner följare. På lördag kommer hon till Trollhätta­n för att signera sin nya bok ”Jag, Nattid!”.
Bild: Aline Lessner Nathalie Danielsson är influencer med följare i flera olika kanaler. Hon vloggar på Youtube, postar inlägg på Instagram och i appen Musical.ly har hon flera miljoner följare. På lördag kommer hon till Trollhätta­n för att signera sin nya bok ”Jag, Nattid!”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden