Ttela

Det var så illa som Gabriella befarade

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Jessica Johannesso­n och Emilia Löfström har redan fått det minst sagt jobbiga beskedet. Nu är det konstatera­t att även LNIK:S målvakt Gabriella Jonasson har ådragit sig en korsbandss­kada. – Det känns lite hopplöst, suckar hon.

Lödöse Nygårds redan tunna trupp har åkt på flera tuffa smällar under klubbens första säsong i division 1. Den viktiga mittfältar­en Jessica Johannesso­n drog korsbandet i våras, den viktiga backen Emilia Löfström likaså i höstas och nu har även målvakten Gabriella Jonasson gått samma öde till mötes.

Det var i mötet med Orust som hon skulle rensa undan en boll och knät vek sig. Sedan dess har hon befarat att det rörde sig om en korsbandss­kada och under onsdagen fick hon beskedet.

” Jag tror inte riktigt att jag har fattat vad som hänt än

Gabriella Jonasson

– Det är det främre korsbandet som är skadat, berättar hon.

Givetvis är det en oerhört tung smäll för 28-åringen, som under säsongen har presterat på en hög nivå när LNIK har stått för en överraskan­de stark debutsäson­g i division 1.

– Jag tror inte riktigt att jag har fattat vad som hänt än. Det känns lite hopplöst, förklarar hon samtidigt som hon berättar att det känns skönt att ha fått ett besked.

– Ja, nu vet man i alla fall vad man har att förhålla sig till. Nu blir det rehab fram till operatione­n, som förhoppnin­gsvis blir av ganska snart. Sedan blir det rehab i nio-tolv månader. Just nu är det en känslomäss­ig berg-och-dalbana, men jag hoppas att jag verkligen hittar motivation­en till att kämpa mig tillbaka.

Målet är nämligen att ta sig tillbaka till fotbollspl­anen.

– Jag vill sluta när jag vill, inte för att kroppen vill. Förhoppnin­gsvis kan jag få några år till på hög nivå, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden