Ttela

KFUM starkast i derbyt

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se

I 20 minuter var jämnt och målsnålt. Sedan tog KFUM Trollhätta­n time out, fick igång sitt spel och drog ifrån. Till slut kunde Trollhätte­laget vinna derbyt mot HK Brätte med 27-18 (11-6). – Stundtals spelade vi bättre än vad jag kunde tro att vi skulle göra, säger KFUM:S tränare Per Råhnängen.

För två säsonger sedan fanns inget av lagen, på tisdagskvä­llen möttes de båda i en het träningsma­tch i Arena Älvhögsbor­g.

Publiken, på den relativt välfyllda läktaren, fick se HK Brättes spelande tränare Linnea Barkman inleda målskyttet från sin position på linjen.

I övrigt var första halvlek inte direkt någon målkavalka­d. Efter 23 minuters hade lagen bara lyckats göra fem mål var. Då bestämde sig KFUM:S tränare Per Råhnängen för att ta time out.

Det var ett lyckat drag. Några snabba mål på kontringar och KFUM hade dragit iväg till 11-6 innan första halvlek var över. En ledning som HK Brätte aldrig orkade hämta upp.

Förvisso gjorde Brätte även andra halvleks första mål, men KFUM trummade på samtidigt som Brätte inte riktigt fick spelet att stämma.

– Vi måste arbeta väldigt mycket mer framåt och tro på att vi är bra handbollss­pelare. Och sedan vill vi spela ett snabbt spel och där är vi inte riktigt ännu, säger Brättes tränare Linnea Barkman.

När slutsignal­en ljöd stod det 27-18 och hemmalaget fick jubla.

– Slutet av första och början av andra spelar vi sedan jättefint. Sedan går vi ner oss i perioder och då märks det att vi inte är så samspelta ännu, säger Per Råhnängen.

Målskyttar i KFUM var Moa Wallin 6, Amanda Keränen 5, Hanna Norén 4, Sofia Adolfsson 3, Frida Alm 3, Julia Wikman 2, Frida Bennhage 2, Emelia Nilsson, Erika Råhnängen

HK Brättes mål gjordes av Emma Kecevic 5, Vanessa Smailagic 3, Minnona Nunstedt 2, Andrea Radic 2, Linnea Barkman 2, Emma Lindh, Arijana Perisic, Julia Baatz, Isabelle Mörtsjö.