Ttela

Dalslandsk­vinna slogs sönder och samman

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

Kvinnan och mannen levde tillsamman­s i ett halvår. Efter bara någon månad förvandlad­es mannen och började hota och misshandla kvinnan. Nu har han dömts till ett flerårigt fängelsest­raff.

Mannen, en 27-åring bosatt i Vänersborg, och kvinnan från en mindre ort i Dalsland träffades i slutet av förra året. Relationen blev stormig – i kombinatio­n med alkohol och möjligen andra droger – började den spåra ur redan en månad senare.

Förutom att de bråkade minns ingen av dem vad som hände i januari, men i mars slog mannen kvinnan i magen upprepade gånger, tog strypgrepp, höll en kniv mot hennes hals och uttalade dödshot. Han högg även kvinnan på handen och i ryggslutet, slängde in henne i dörrar och i ett vitrinskåp som gick sönder, samt skallade kvinnan i ansikte.

Elva dagar senare tog mannen nytt strypgrepp på kvinnan genom att hålla sin arm om hennes hals väldigt hårt. I april slog han henne hårt i ansiktet så att hon slog andra kinden mot en fönsterlis­t. Den ansiktshal­van var redan skadad efter ett slag med en flaska, så hårt att den krossades.

I juni gav mannen kvinnan en kraftig knuff i en butiksentr­é och samma dag skrek han åt henne, slet och drog ner henne på marken. Dagen därpå befann de sig i Dalsland och knuffade mannen ner kvinnan på marken utanför en livsmedels­butik. Hon fick ta emot sparkar och dödshot. Väl hemma hos kvinnan knivhotade­s hon och mannen slog hennes huvud mot frysen.

Efter vistelsen i Dalsland upprepades misshandel­n och dödshoten i mannens bostad i Vänersborg.

Mannen har erkänt en del av misshandel­n, en del förnekas och en del säger han att han inte minns.

Tingsrätte­n i Vänersborg tvivlar inte på att kvinnan blivit illa slagen och dömer mannen för grov misshandel – slaget med flaskan – och grov kvinnofrid­skränkning mellan 20 januari och 9 juni till fängelse i två år och två månader. Kvinnan får också ett skadestånd på 112 500 kronor.

Mannen återfinns sedan tidigare under 19 avsnitt i belastning­sregistret. Han har dock inte dömts för liknande brott tidigare.

Domen kan överklagas fram till 27 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden