Ttela

”Smekmånade­n är över, nu börjar allvaret”

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Med en och en halv månad kvar till seriestart tar IFK Vänersborg sats mot Svenska Cupen i Lidköping och World Cup i Sandviken. Men först en eftermidda­gsfight mot elitserien­s nykomling, Åby Tjureda. – Budskapet är tydligt, smekmånade­n är över, nu börjar allvaret, säger tränaren Ari Holopainen.

Tiden går och bandysäson­gen närmar sig, inte med stormsteg men sakta men säkert.

Sista helgen i september står tuffa matcher i Svenska Cupen på programmet i Lidköping, och knappt två veckor senare är det dags för World Cup i Sandviken med minst lika hårt motstånd.

Redan i eftermidda­g går dock IFK Vänersborg i elden då Åby Tjureda kommer på besök. Det är klubbens tredje träningsma­tch för säsongen, de två tidigare har slutat med seger – 5-2 mot Gripen Trollhätta­n och 6-3 mot Frillesås.

Att dagens match spelas så tidigt beror på att IFK egentligen skulle ha mött Bajkal som hade bokat tid kl 16.00, men ryssarna hoppade av och då blev det match mot Åby Tjureda i stället på samma tid.

– Inte den bästa matchtiden direkt, men nu är det så och för vår del gäller det att snäppa upp och göra saker riktigt, säger Ari Holopainen.

Även om de två inledande matcherna hade mycket av test över sig går det att dra växlar av dem.

– Vi höll vår defensiv, även om vi kanske inte sattes på några svårare prov. Vi gjorde det vi kommit överens om och spelade så matcherna ut. Det var bra.

Alla är tillgängli­ga för spel, Niclas Nyqvist och David Jensen vilar.

 ??  ?? Ifk-tränaren Ari Holopainen är nöjd med vad hans manskap hittills presterat på bandyisen under försäsonge­n.
Ifk-tränaren Ari Holopainen är nöjd med vad hans manskap hittills presterat på bandyisen under försäsonge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden