Ttela

Niklas måldubbel sänkte Kungälv

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

I en match där Vänersborg­s HC brände en hel del lägen visade Niklas Norin sina lagkamrate­r hur man ska göra genom att sätta två puckar. Två mål blev också differense­n mellan lagen, då VHC besegrade Kungälv med 4-2.

Försäsonge­n har kommit i gång på rinkar runt om i landet. Så även i Brätte Ishall, där Vänersborg under onsdagskvä­llen gästades av Kungälv.

Vänersborg brukar tillhöra toppskikte­t i sin serie, och visade under den första perioden att man har goda chanser att bli ett topplag även i år. Den officiella skottstati­stiken visade 12-4, men den som tränare Peter Andersson och hans stab använde sig av visade 16-5.

Trots det ledde man ”bara” med 1-0 ut i den första periodpaus­en. Detta sedan Niklas Norin stått för matchens första mål.

– Vi gör en bra första period i båda riktningar. Det enda problemet är att vi saknar skärpan i avsluten, säger coach Andersson.

Lika nöjd var han inte med sitt lags andra period, då Kungälv släpptes in i matchen. Hynek Tobola gjorde visserlige­n mål för VHC, men perioden slutade 2-1 till gästerna och därmed var ställninge­n 2-2 inför den sista perioden.

– Det är vår sämsta period i matchen. Vi jobbar inte hundraproc­entigt och drar på oss en del utvisninga­r, säger Andersson.

I den tredje perioden kom man dock upp i den inledande periodens standard. Niklas Norin satte sitt andra mål för dagen och fick sällskap i målprotoko­llet av Sebastian Mårtensson. Således en 4-2-vinst för Vänersborg.

– Det finns mycket positivt att ta med sig härifrån. Vi kommer att vara redo när det blir tävlingsma­tcher, säger Andersson.

 ??  ?? Niklas Norin stod för två mål när VHC besegrade Kungälv med 4-2 i onsdagens försäsongs­match.
Niklas Norin stod för två mål när VHC besegrade Kungälv med 4-2 i onsdagens försäsongs­match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden