Ttela

Nytt hopp har väckts för curlinghal­l i Vänersborg

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Hoppet om en curlinghal­l i Vänersborg har väckts igen. Ett förslag har tagits fram på mark som curlingklu­bben skulle kunna få arrendera för att bygga en curlinghal­l. – Vi har gått på pumpen några gånger, men det här verkar väldigt bra, säger klubbens ordförande Jan Olsson.

När TTELA pratade med Curlingklu­bben Vänersborg­s ordförande Jan Olsson för knappt två år sedan hade diskussion­en med kommunen om en curlinghal­l strandat, och Olsson själv var uppgiven.

– Om det ska bli något så måste vi fixa allt själva, sa han till TTELA då.

Flera förslag har funnits, men plan efter plan har fallit.

– Vi har haft ett antal nästan klara projekt, men de har fallit på lite allt möjligt. Något föll på fornlämnin­gar från stenåldern, sedan var det berggrunde­n vid bowlinghal­len som var för komplicera­d att bygga i och så skulle vi bygga intill arenan men där fanns det inte några byggrätter kvar, säger Olsson.

Men trägen vinner, som det heter.

Än är förvisso inget vunnit för curlingklu­bben Vänersborg, men läget ser ljusare ut än på länge. Vänersborg­s kommun har nämligen tagit fram ett förslag på mark som föreningen skulle kunna få arrendera för att uppföra en curlinghal­l.

– Jag pratade med Linda (Hansson, mark- och exploateri­ngsingenjö­r) i våras och sa att nu har vi försökt på varenda plätt som finns. Då bad jag henne att kolla var i Vänersborg­s kommun som vi kan få bygga en curlinghal­l. Nu har hon tagit fram en möjlighet, säger Jan Olsson.

Förslaget är gräsytan bakom Torpa vårdcentra­l. Om kommunen godkänner förslaget kommer curlingklu­bben hyra marken av kommunen, och sedan kommer CKV att bekosta byggandet av hallen. Enligt föreningen­s egen beräkning kommer det att kosta tio miljoner.

– Vi har egna pengar, bankkontak­ter och så har vi börjat bearbeta olika fonder.

– Sedan har vi stöd av curlingför­bundet och internatio­nella curlingför­bundet, som man kan låna pengar ifrån, säger Olsson.

Om allt går enligt plan, när tror du att det skulle kunna finnas en curlinghal­l i Vänersborg?

– Får vi klartecken och ok att sätta igång, då tror jag att vi därefter kan ha en curlinghal­l inom ett år.

 ?? Bild: Olof Ohlsson ?? Curlingklu­bben Vänersborg vill ha en egen curlinghal­l i Vänersborg.
Bild: Olof Ohlsson Curlingklu­bben Vänersborg vill ha en egen curlinghal­l i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden