Ttela

Iksu guldfavori­t – trots missen förra säsongen

- Lasse Mannheimer/tt

Misslyckan­det i fjol var en engångsför­eteelse, om man får tro superligan­s tränare. Stalltipse­t inför säsongen är att Iksu tar tillbaka Sm-guldet i innebandy. – Vi ska inte göra om samma misstag igen, lovar Iksus finländska stjärna Veera Kauppi.

Iksu hade inte förlorat en match sedan 2017 när Umeålaget sensatione­llt slogs ut i vårens semifinal mot skrällgäng­et och blivande svenska mästaren Täby. Men när tränarna tippar sluttabell­en inför den kommande innebandys­äsongen är ordningen återställd. Iksu är åter guldfavori­t, närmast följt av fjolårsfin­alisten Kais Mora, medan Warberg och Skoghall väntas åka ur serien.

– Gruppen känns bra, vi har nästan samma lag som förra året. Vi ska inte göra samma misstag som förra året. Vi har bara ett mål och det är att ta Sm-guld. Jag tror att vi kommer att ta oss till Globen, säger Veera Kauppi.

Finländska­n blir en av nycklarna om det ska bli ett nytt Sm-guld till Iksu. I fjol satte hon poängrekor­det i ligan med 91 poäng (60+31).

– Det är inte något man gör ensam. Det bara hände. Jag har försökt tänka på vad jag gjorde, för jag vill så klart göra det igen.

– I år hoppas jag göra så många mål att vi tar oss till finalen och sedan vinner SM.

Svenska mästaren Täby då? Bara på femte plats i tipset.

– Det gör ingenting, vi kan ligga där nere. Det är i slutspelet som det gäller ändå, säger Täbybacken Moa Tschöp.

På herrsidan är favoritern­a också de gamla vanliga. Storvreta tippas ta sitt tredje raka Sm-guld och Falun väntas vara främsta utmanare om titeln.

– Vi har vunnit serien ganska överlägset två år i rad, och gått ganska enkelt igenom slutspelet också. Jag tror att Falun är lite högt tippade i år eftersom de har gått igenom lite av en generation­sväxling. Så vi är väl ännu större favoriter i år, säger Storvretas Alexander Rudd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden