Ttela

Föräldrar fick hämta barn: ”Trodde det var ett skämt”

- Aron Engman aron.engman@ttela.se

Barn på Skogshöjde­ns skola i Trollhätta­n fick lämna skolan efter ett larm om ett misstänkt farligt föremål i närheten. – Man tänker ju att sådant inte händer här, säger föräldern Marie Zetterblad.

Ett misstänkt farligt föremål hittades på Torngatan, nära Skogshöjde­ns skola, i Trollhätta­n på tisdagsmor­gonen.

– Min son ringde mig när han kom till skolan och sa att det fanns en bomb vid skolan. Jag trodde att det var ett skämt, säger Marie Zetterblad, som har barn på skolan.

Men det var inget skämt. Polisen meddelade senare att det verkar röra sig om en handgranat.

– Man tänker ju att sådant inte händer här, säger hon.

Både polis, nationella bombgruppe­n, räddningst­jänsten och ambulans larmades till platsen.

– Jag vaknade på morgonen och såg sju, åtta polisbilar utanför. Jag har aldrig varit med om något sådant här, säger Sara Bengtsson som bor precis vid skolan.

När TTELA var på plats under morgonen hade Marie Zetterblad, Joakim Andersson och Sara Bengtsson samlats på Saras gräsmatta tillsamman­s med några av barnen.

– Jag blir bara förbannad över vart samhället är på väg. Det här blir bara vanligare och vanligare. Det ska inte hända i en sådan här liten stad, säger Joakim Andersson.

Samtidigt beskrivs stämningen på platsen som lugn.

– Vi fick först informatio­nen om att vi inte skulle vara i vissa klassrum och sedan att vi inte fick vara i en del av skolan. Det var lugnt och vi följde med lärarna dit vi skulle. Senare fick vi veta att vi kunde gå hem, säger högstadiee­leven Felicia Brag, systerdott­er till Sara Bengtssons.

De tre föräldrarn­a är samstämmig­a i att skolan varit bra på att hantera situatione­n och informera dem.

– Jag har haft tät kontakt med min sons lärare och där har de evakuerat en del av skolan. Det har varit bra kommunikat­ion från skolans sida hela tiden, säger Marie Zetterblad.

Deras högstadieb­arn har kommit hem – mellanstad­iebarnen har fått flytta sina lektioner till Dalkjusans skola som ligger en bit bort.

– De har gjort ett bra jobb, en eloge till skolan, säger Sara Bengtsson.

 ??  ?? Text:
Text:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden