Ttela

Kallin följde upp med ännu ett Sm-guld

- Torbjörn Arvidsson

Det går bra nu för Robert Kallin. 24-åringen från Trollhätta­n kan nämligen titulera sig svensk mästare – två gånger om till och med. Först i triathlon och senast i duathlon.

I slutet av augusti slog Robert Kallin till med Sm-guld i triathlon. Då handlade det om medeldista­ns och där ingick 1 900 meter simning, nio mil cykling och 21 kilometer löpning. Robert vann guldet i Sala före Martin Fredriksso­n, också han från Trollhätta­n.

Den gångna helgen gällde det SM i duathlon i Helsingbor­g, en tävling där man först springer tio kilometer, sedan cyklar 40 kilometer för att avsluta med fem kilometers löpning.

Robert Kallin sprang den första milen på drygt 35 minuter och låg då strax bakom täten.

” Jag hoppas förstås att jag kan fortsätta att utvecklas

Robert Kallin triathlet

I favoritgre­nen cykling tog han snabbt kommandot.

– Jag tog det medvetet lugnare under löpningen och låg väl fyra när jag satte mig på cykeln. Sedan tog jag mig snabbt upp i täten och släppte inte ledningen, säger Robert Kallin när han berättar för TTELA om sin lyckade Sm-helg nere i Skåne.

Cykeldista­nsen på fyra mil tog 57 minuter att genomföra och den avslutande löpningen klarade Robert på drygt 18 minuter.

Nu återstår en tävling i höst – en internatio­nell tävling på Mallorca i mitten av oktober. Därefter ska Robert Kallin sätta sig ned med tränaren Björn Andersson från Trollhätta­n och diskutera satsningen inför nästa säsong.

– Just nu har jag inga speciella resultatmå­l, men jag hoppas förstås att jag kan fortsätta att utvecklas, säger Robert Kallin, som bor och jobbar i Göteborg.

Där tävlar han för 30-årsjubiler­ande Triathlon Väst, en av landets äldsta klubbar med närmare 300 medlemmar.

 ??  ?? Robert Kallin på väg mot Sm-guld i duathlon.
Robert Kallin på väg mot Sm-guld i duathlon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden