Ttela

Dubbla guld till Annie och Alva på DM i Falköping

- Ing-marie Norrman

Distriktsm­ästerskaps­helgen blev en riktigt lyckad tillställn­ing för Annie Karlsson, TSR, och Alva Martinsson, VRF, som båda lyckades med konststyck­et att hoppa hem dubbla guldplaket­ter. Som tävlingsar­rangör för årets DM i Västergötl­and stod Falbygdens RF.

Både Alva Martinsson och Annie Karlsson tävlar ponny, men Annie har samtidigt tagit steget upp på häst. I helgens DM deltog de båda två.

Annie, som represente­rar Trollhätta­ns SR, inledde under lördagen, då hästklasse­rna avgjordes i Falköping. Med Larch Hill Diamond plockade hon hem segern i DM för Children som gick över 1,10-bana, samt vann klassen för inverkansr­idning.

Dessutom blev det placering i den efterfölja­nde 1,20-klassen.

Under söndagen, då det var ponnyekipa­gens tur att göra upp om Dm-plakettern­a, blev det återigen guld för Annie. Denna gång med Cnocban Annabelle, och med detta tog Annie sitt fjärde Dm-guld på raken – alla med olika hästar.

– Det blev en jättefin helg. Totalt gjorde jag tre starter och det blev fem rosetter, varav fyra blågula och dessutom kvalade vi till SM, ”Lars” och jag, säger Annie.

För Alva Martinsson­s, Vänersborg­s RF, del blev det guldmedalj både i inverkansr­idningen och den ordinarie ponnyhoppn­ingen på tid, tillsamman­s med B-ponnyn Magneto Charlie.

Klubbkamra­ten Tilda Törnberg fixade brons i inverkansr­idningen med Poetic Vanilla Ice, medan Tuva-lisa Carlsson, Dalslands HSK, fixade en silverplak­ett med Sunlight T. Tillsamman­s med J K Fairytale plockade Emelie Olsson, TSR, hem guldet i inverkansr­idningen för häst (och även en framskjute­n placering i enmeterskl­ass).

I DM för Young Riders gick silvermeda­ljen till Saga Lundell och Reco, LERK.

I övrigt i Falbygden gick det flera fina placeringa­r till lokala ekipage.

I Hammarö hoppade Kristin Hammarsträ­ng, DHSK, hem en 1,20-seger tillsamman­s med Laika.

På Göteborgs Horse Park blev det en andraplace­ring i 1,20 för Nellie Danielsson/conny, TSR, där LERK:S Rebecka Hansson på Collingwoo­d slutade trea. Annika Stahre, också LERK, fixade en andraplace­ring i enmeterskl­assen med Con Airos 2.

 ?? Bild: Privat ?? Annie Karlsson, TSR, hade en lyckad helg på hästryggen och tog hem dubbla Dm-guld. Här ses hon med Larch Hill Diamond.
Bild: Privat Annie Karlsson, TSR, hade en lyckad helg på hästryggen och tog hem dubbla Dm-guld. Här ses hon med Larch Hill Diamond.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden