Ttela

Folkets idéer ska ge nytt torg

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Nyheter: Torgen i Lödöse och Lilla Edet ska få ett nytt utseende med start under nästa år. Lilla Edets kommun var därför ute i samhället för att få inspiratio­n och idéer från folket. Och det har strömmat in massor av idéer från båda orterna.

”Lite fräschare”. ”Mera bänkar och blommor”. ”Bra att det ändras”. Det är bara några av de svar som kommunen fick när folket tipsade om förändring­ar på torget.

Som TTELA skrivit tidigare ska torgen i Lödöse och Lilla Edet få nytt utseende. Men kommunen vill att folket ska komma med idéer och tips om vad som kan göras.

Lödöseborn­a har redan fått chansen under två dagar. Under tisdagen, och även den 25 september, kunde Edetborna lämna förslag och träffa de som ska jobba med utformning­en. Via kommunens hemsida går det också att skicka in tips hela september.

– Jag bor i Lödöse, men jobbar i Lilla Edet. Jag tycker att torget här är tråkigt, mera blommor och sittplatse­r önskar jag. Men samhället är trevligt och vackert i övrigt, säger Mahnaz Hajiasdoll­ah, som uppskattar att bli tillfrågad om torgets framtida utseende.

Ungdomarna Juline Johansson, Matilda Klasson och Linnea Carlsson tyckte följande:

– Lite fräschare kan det allt vara, mera bänkar och blommor. Jättebra att de gör en förändring, det har varit så här i många år.

Enhetschef­en Anna Berlin har tagit emot många tips och ger en sammanfatt­ning av intrycken så här långt:

– De flesta önskar mera sittplatse­r, men också annan belysning. I Lödöse vill många även behålla den lilla lekplatsen. Jag tolkar många av svaren som att folk vill använda torget mera. Vi har fått mycket material och vi får se vad det landar i. Från vår sida är att det också viktigt att det blir en robust lösning som håller och att det även kan se trevligt ut vintertid.

 ??  ??
 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? Anna Berlin, enhetschef, och Julia Domby, kommunikat­ör, frågar folk i centrala Lilla Edet om vad de vill se för förändring­ar på torget i Lilla Edet. Juline Johansson, Matilda Klasson och Linnea Carlsson svarar.
Bild: Pasi Hakopuro Anna Berlin, enhetschef, och Julia Domby, kommunikat­ör, frågar folk i centrala Lilla Edet om vad de vill se för förändring­ar på torget i Lilla Edet. Juline Johansson, Matilda Klasson och Linnea Carlsson svarar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden