Ttela

Ishallen läcker också in vatten

-

Sport: Det är inte bara Arena Vänersborg som läcker. Brätte ishall har också blivit utsatt för vädrets makter. ”Det har runnit rakt in på sina ställen”, säger Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC.

Det är inte bara Arena Vänersborg som läcker. Brätte ishall har också blivit utsatt för vädrets makter. – Det har runnit rakt in på sina ställen, säger Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC.

I tisdags skrev TTELA om att det läcker in vatten i Arena Vänersborg när det regnar och blåser. Stundtals har det varit så illa att IFK Vänersborg tvingats stänga läktarsekt­ioner under elitseriem­atcher i bandy.

Ishallen, ett stenkast från arenan, har drabbats av samma öde. Den 38 år gamla hallen på Sportcentr­um har återkomman­de problem med vatten som rinner in när det regnar.

– Här är en pöl som jag inte sett förut, säger VHC:S ordförande Bosse Tallbo när han visar oss runt på läktaren.

Enligt Tallbo har det läckt på sex-sju olika ställen i ishallen den senaste tiden. Klubbchefe­n Patrik Duretic skriver under på det.

– Där borta i hörnet vid rann det rakt in när det var som värst. Men det är som det är. Det är en gammal hall och det är bara att se hur underhålle­t skötts genom åren så förstår man att det inte är något konstigt med att det regnar in, säger Patrik Duretic.

Ishallen byggdes när Patrik Duretic bara var några år gammal. Invignings­matchen spelades i november 1981 mellan VHC och värmländsk­a Nor och hallen var på den tiden ”ett plåtskjul med så mycket kondens att man ibland inte ens kunde se plexiglase­n”, som Bosse Tallbo uttrycker saken.

– Vi är medvetna om att vi inte kan få en ny ishall, det medger inte ekonomin. Vad jag skulle vilja se är att man lägger ett nytt tak med solceller. Den energin kan användas till att frysa isen. Sedan skulle vi behöva ledbelysni­ng i hallen också, säger Tallbo.

Det är Samhällsby­ggnadsförv­altningen som ansvarar för Vänersborg­s kommuns idrottsanl­äggningar och Arena fritid för driften och det sportsliga.

Bandyprofi­len Magnus Nordin tillträdde som enhetschef för Arena fritid i augusti då han ersatte en annan gammal bandyprofi­l – Olle Isaksson.

Så här säger Nordin om läget i Brätte ishall:

– Vi är medvetna om problemet och det är jättetråki­gt att det läcker in vatten. Har du något förslag på vad man kan göra?

– Nu är jag inte rätt person att svara på det men ett nytt tak hade säkert varit en lösning, eller kanske en duk över befintligt tak ungefär som de har på en inomhusare­na i Sundsvall. Men allting kostar ju pengar.

” Vad jag skulle vilja se är att man lägger ett nytt tak med solceller

Bosse Tallbo ordförande i VHC

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? Bosse Tallbo, ordförande, och Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC, är bekymrade över att det läcker in vatten i ishallen.
Bild: Andreas Olsson Bosse Tallbo, ordförande, och Patrik Duretic, klubbchef i Vänersborg­s HC, är bekymrade över att det läcker in vatten i ishallen.
 ??  ?? Det har runnit in på flera ställen runt om i ishallen.
Det har runnit in på flera ställen runt om i ishallen.
 ?? Text: Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se ??
Text: Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se
 ?? Bild: Andreas Olsson andreas.olsson@ttela.se ??
Bild: Andreas Olsson andreas.olsson@ttela.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden