Ttela

Seniorer fick teknisk hjälp

- Maria Johansson maria.johansson@ttela.se 0520-42 26 00

Under fredagen fick prenumeran­ter hjälp och guidning i hur de använder och loggar in på TTELA:S digitala tjänster. Köerna slingrade sig långa och det var ett drygt fyrtiotal som kom till träffen. – Det här är jättebra för oss som inte är speciellt bra på datorer, säger Eva Karlsson.

Mitt i lunchrusch­en på Ica Kvantum i Vänersborg var det onekligen mer folk än vanligt. Över fyrtio läsare hade tagit sig dit för att få hjälp att komma igång med användande­t av TTELA:S digitala tjänster.

– Jag tycker det är bra att tidningen gör det här, så att man kan få hjälp på plats. Jag vill kunna logga in digitalt och utnyttja allt material, säger Conlei Abelsson medan hon står i kön och väntar på att det ska bli hennes tur.

Cecilia Frisk, ansvarig utgivare, och Terese Nilsson, digital marknadsan­svarig, visade seniorer hur man loggar in på TTELA:S sajt och hur man använder de digitala tjänsterna.

– Det är viktigt att vi hjälper seniorer med tekniken. Främst har det handlat om att skapa konton och visa hur de loggar in. Vi vill hjälpa och bidra till att alla våra prenumeran­ter tar del av allt digitalt material, säger Cecilia Frisk.

Hjälpen var bevisligen populär då läsare konstant fortsatte att komma och flera av dem visade glädje över att få hjälp.

– Det här är jättebra för oss som inte är speciellt bra på datorer, säger Eva Karlsson som behövde hjälp att få tillgång till tidningen på sin dator.

Cecilia Frisk bekräftar dessutom att läsarträff­en inte var någon engångsför­eteelse.

– Vi hade kunnat stå här bra mycket längre. Det var kö hela tiden och den tog aldrig slut. Vi kommer definitivt göra det här igen – i alla kommuner som vi bevakar.

 ??  ?? Cecilia Frisk, ansvarig utgivare och Terese Nilsson, digital marknadsan­svarig visade seniorer hur man loggar in på TTELA:S sajt och hur man använder de digitala tjänsterna.
Cecilia Frisk, ansvarig utgivare och Terese Nilsson, digital marknadsan­svarig visade seniorer hur man loggar in på TTELA:S sajt och hur man använder de digitala tjänsterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden