Ttela

Ufo-entusiaste­r samlade för stormning av Area 51

- Tt-reuters

Flera hundra ufo-entusiaste­r har samlats i Nevadaökne­n för att storma den hemliga försvarsan­läggningen Area 51. Hittills har allt gått lugnt till. En kvinna sprang under en bom och greps, men släpptes.

Det började som ett skämt på Facebook om att invadera den mytomspunn­a amerikansk­a militäranl­äggningen. Men när två miljoner visade intresse för evenemange­t fick myndighete­rna slå larm och uppmana folk att inte göra intrång.

Under natten till fredag har personer tältat vid motellet Little Ale’inn i det lilla samhället Rachel som ligger några kilometer från gränsen till Area 51.

På morgonen hade skaran ökat till några hundra, men framför allt var beväpnad polis och annan myndighets­personal på plats.

Syftet med stormninge­n bygger på myten att USA förvarar utomjordin­gar i den topphemlig­a anläggning­en, och några av uppmaninga­rna har varit att storma basen för att ”befria ET från regeringen”.

Men tillställn­ingen har snarare blivit lite av en festival, med folk utklädda till aliens, i orangea rymddräkte­r och foliehatta­r. Kända Youtubepro­filer, som en vid namn Atozy, har också tagit sig till platsen, för att uppleva ”något oförglömli­gt”.

En ung kvinna sprang under en bom och blev under en kort tid kvarhållen men släpptes sedan.

– De är bara här för att se vad som händer. De är här för att ha kul, säger Nevadapoli­sen Orlando Guerra som är på plats i öknen.

 ?? Bild: John Locher ?? ”Rädda ET från regeringen”, har människor skrivit på plakat utanför Area 51.
Bild: John Locher ”Rädda ET från regeringen”, har människor skrivit på plakat utanför Area 51.
 ??  ?? En säkerhetsv­akt vid gränsen till den hemliga militärbas­en.
En säkerhetsv­akt vid gränsen till den hemliga militärbas­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden