Ttela

Blir ”Trollhätte­komben” tredje damlaget i TTELA-LAND att ta klivet upp i division 1?

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se 0520-42 26 00

På söndag ställs IFK Vänersborg mot tuffast möjliga motstånd. Svenska mästarna Villa väntar i en träningsma­tch. – Inspireran­de, tycker IFK:S assisteran­de tränare Jesper Larsson.

Efter träningsma­tcher mot Gripen, Frillesås och Åby/tjureda väntar nu ett par riktiga värdemätar­e för IFK Vänersborg.

Det är nämligen dags för derby mot Villa/lidköping på bortaplan – två gånger om dessutom. Först i en träningsma­tch på söndag och sedan i Svenska cupen i Lidköping på fredag.

– Det är verkligen inspireran­de att möta ett av världens bästa bandylag. Även om det bara är september så kan vi få en del svar på vad vi kommer att behöva jobba med, säger Jesper Larsson och fortsätter:

– Alla våra spelare är friska och tillgängli­ga. Det känns bra.

” Det är inspireran­de att möta ett av världens bästa bandylag

assisteran­de tränare IFK Vänersborg

Niclas Nyqvist och David Jensen, som vilade senast mot Åby/tjureda, kommer tillbaka mot Villa. De enda som saknas på söndag är en trio spelare som är på landslagsl­äger med P17-landslaget: Hugo Sjöling, Lukas Forsström och Hugo Nyman.

Redan nästa vecka möts lagen igen – då i Svenska cupen. Där möter IFK förutom Villa även Bollnäs och Hammarby i Svenska cupen. På söndag den 29 september väntar slutspel och det återstår att se om IFK tar sig vidare dit.

Villa/lidköping, som tog sitt första Sm-guld i våras, vann Svenska cupen 2016 och är ett av lagen som ska göra upp om titlar i år också. Träningsre­sultaten imponerar med bland annat vinster över Vetlanda (10–1) och IFK Motala (7–1).

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Martin Johansson, libero i svenska mästarna Villa, jublar efter ett mål mot IFK Vänersborg. Nu möts lagen inom loppet av en vecka. Först i en träningsma­tch och sedan i Svenska cupen. Jesper Larsson
Bild: Sebastian Lamotte Martin Johansson, libero i svenska mästarna Villa, jublar efter ett mål mot IFK Vänersborg. Nu möts lagen inom loppet av en vecka. Först i en träningsma­tch och sedan i Svenska cupen. Jesper Larsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden