Ttela

Forslund och hans FCT måste vinna i helgen för att hålla superettan-drömmen vid liv

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se 0520-42 26 00

FC Trollhätta­n har fortfarand­e möjlighet att ta en kvalplats till superettan. Men då krävs det seger i toppmötet mot Landskrona. – Jag hoppas vi tar chansen, säger Fct-målvakten Simon Forslund.

När lagen möttes i premiären i våras vann Landskrona med 1–0 inför över 2 000 personer hemma på Landskrona IP. Då kom skåningarn­a från superettan medan FCT var nya från division 2.

– Det kanske fanns lite för mycket respekt från vår sida i den matchen men det är ett annat läge nu. Vi har fått betydligt mer erfarenhet av att spela i division 1 sedan dess och att vi fortfarand­e har chansen att ta en kvalplats är riktigt roligt, säger Simon Forslund.

28-årige Forslund kommer ursprungli­gen från IS Emtarna utanför Sunne och han spelade en säsong i IFK Uddevalla och en i Ljungskile SK innan han kom till FCT inför 2018.

Nu har han en viktig position mellan stolparna i det FCT som tar emot Landskrona på Edsborg på söndag.

– Jag tror att vi har alla möjlighete­r att vinna. Om vi spelar ett kompakt försvarssp­el, utnyttjar vårt kantspel och våra fasta situatione­r så kan gå det gå riktigt bra.

Men Simon Forslund vet att fotbollen inte alltid är förutsägba­r.

– Släpper vi in ett mål i helt fel läge blir det ju självklart andra förutsättn­ingar.

I matchen mot Utsikten på Ruddalen senast blev resultatet en riktig kalldusch för FCT. För även om laget stundtals spelade bra fotboll och skapade chanser så slutade matchen hela 4–0 till Utsikten.

– Vi ska fokusera på det vi gjorde bra. Det har tränaren (William Lundin) varit tydlig med, säger Simon Forslund.

Simon Forslund trivs bra i både FCT och staden Trollhätta­n där han pluggar till idrottslär­are på högskolan.

– Ja, FCT är en proffsig förening som vill uppåt. Därför kittlar det lite extra att vara en del av det.

Söndagens motståndar­e Landskrona Bois, är en anrik förening med 104 år på nacken. De svartvitra­ndiga har spelat hela 34 säsonger i allsvenska­n, senast 2005.

Tränaren Billy Magnusson hoppas att Bois snart ska vara tillbaka i elitfotbol­len.

– Med tanke på att vi fick in 17 nya spelare inför den här säsongen så har vi inte haft superettan som mål i år. Men vi går gärna upp nu, säger han och skrattar.

Vad tror du det blir för match mot FC Trollhätta­n?

– Det kommer att bli en riktig toppmatch med hög intensitet. Det kan jag nästan lova.

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? målvakten simon Forslund, en viktig kugge i det FC trollhätta­n som möter landskrona bois på söndag.
Bild: Stefan Bennhage målvakten simon Forslund, en viktig kugge i det FC trollhätta­n som möter landskrona bois på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden