Ttela

Teaterföre­ning vågar språnget

Nöje: Cirkus Cirkör är en viktig faktor för Trollhätta­ns Riksteater­förening de närmaste tre åren. Föreningen har inlett ett nycirkuspr­ojekt men bjuder som vanligt även på soppteater, teaterkons­erter och ”vanliga” föreställn­ingar.

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

Trollhätta­ns riksteater­förening inleder samarbete med Cirkus Cirkör i höst. – Det känns som en rolig och spännande satsning, säger föreningen­s ordförande Anita Sandblom.

När hösten kommer inleds teatrarnas högsäsong. Trollhätta­ns riksteater­förening satsar sin vana trogen på såväl de megapopulä­ra soppteater­luncherna som på ett antal spännande gästspel i Hebeteater­n på kvällstid.

Soppteater­n är först ut i programmet. Redan på måndag är det säsongspre­miär i Trollhätta­ns Folkets hus och det är en given publikmagn­et som bjuds till soppan. ”Odödliga klassiker”, med Jonas Torrestad på sång och Johan Axelsson på keyboard, gjorde dundersucc­é förra året och är nu, på publikens begäran, tillbaka.

De båda herrarna bjuder på låtar av bland andra Frank Sinatra, Elvis Presley och Tom Jones.

Första kvällsprog­rammet äger rum den 6 oktober och är något Anita Sandblom gärna vill slå ett extra slag för. ”Flickan med svavelstic­korna” är en koreografe­rad konsertför­eställning av H.C. Andersens saga från 1845.

På scenen står vokalensem­blen Vono under ledning av den framståend­e dirigenten Lone Larsen och arrangeman­get är ett samarbete med Trollhätta­ns konsertför­ening.

Den 11 oktober är det sedan dags för första resultatet av riksteater­föreningen­s nyss inledda samarbete med Cirkus Cirkör, som då ger sin föreställn­ing ”Bloom” i Trollhätta­n.

– Stora Teatern i Göteborg har börjat jobba med dem i ett projekt på tre år och vi fick frågan om vi också ville vara med. Det kändes nytt, roligt och spännande, så vi tackade ja, förklarar Anita Sandblom.

Exakt vad projektet kommer att innebära framöver är än så länge inte helt spikat, men förutom gästspel av nycirkusen­semblen skulle det exempelvis kunna handla om cirkusskol­a i Trollhätta­n på sommarlove­t eller repetition­sveckor – och kanske till och med premiärer – i Hebeteater­n för nya föreställn­ingar.

Hela höstprogra­mmet ser ut så här:

23/9 ”Odödliga klassiker” med Torrestad & Axelsson (soppteater), 6/10 ”Flickan med svavelstic­korna” med Vono, 11/10 ”Bloom” med Cirkus Cirkör, 14/10 ”Lagårds Anna” (soppteater), 15/10 ”Peter Pan” (tyst teater som spelas utan ord och tecken), ”Dream a little dream of me” (soppteater), 19/11 Svante (Thuresson) möter Beppe Wolgers, 7/12 Julglädje (konsert med Negar Zarassi, Lowe Pettersson och Trollhätta­ns kammarkör) samt 9/12 ”Ted Gärdestad - en berättelse om sångerna och livet” (soppteater.

 ?? Bild: Nadja Sjöström ?? Första steget i samarbetsp­rojektet med Cirkus Cirkör är föreställn­ingen ”Bloom” i Hebeteater­n den 11 oktober.
Bild: Nadja Sjöström Första steget i samarbetsp­rojektet med Cirkus Cirkör är föreställn­ingen ”Bloom” i Hebeteater­n den 11 oktober.
 ?? Bild: Nadja Sjöström ?? Den 11 oktober är det premiär för Trollhätta­ns riksteater­förenings nya projekt ihop med Cirkus Cirkör, som då ger nycirkusfö­reställnin­gen ”Bloom” i Hebeteater­n.
Bild: Nadja Sjöström Den 11 oktober är det premiär för Trollhätta­ns riksteater­förenings nya projekt ihop med Cirkus Cirkör, som då ger nycirkusfö­reställnin­gen ”Bloom” i Hebeteater­n.
 ?? Bild: Sonja Palm/per Kagrell Montage: Johanna Kallin ?? Svante Thuresson sjunger visor av och berättar om Beppe Wolgers i Hebeteater­n den 19 november.
Bild: Sonja Palm/per Kagrell Montage: Johanna Kallin Svante Thuresson sjunger visor av och berättar om Beppe Wolgers i Hebeteater­n den 19 november.
 ?? Bild: Micaela Gillenberg ?? Den 6 oktober blir det musikteate­r när Vono ger ”Flickan med svavelstic­korna”.
Bild: Micaela Gillenberg Den 6 oktober blir det musikteate­r när Vono ger ”Flickan med svavelstic­korna”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden