Ttela

Toni Andersson: Nu har vi laddat för två superheta helger

- Toni Andersson 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Andra halvan av september betyder två saker på den lokala sportfront­en: 1) Fotbollen går in i sitt absoluta slutskede. 2) Vinteridro­tterna knackar på dörren och bjuder i flera fall på sina respektive premiäromg­ångar. Det är en kollision modell större för oss som är satta att bevaka och skildra hela klabbet, i ord och bild, rörlig eller still.

Därför satsar vi extra personellt både den här helgen och nästa för att ro det hela i hamn.

En titt på vår bevaknings­lista ger vid handen, att lördagen bjuder på 23 matcher och söndagen 16. Nästa helg är än värre – 25 lördag och 21 söndag.

Så till exempel drar i dag damernas elitserieb­owling med BK Skrufscha igång och herrarnas division 2-innebandy med IBK Vänersborg.

Nästa vecka och helg startar THC och VHC i hockeyns division 2, THC Ladies begår seriepremi­är i ettan och i handbollen är det full gas – såväl HK Brätte som KFUM Trollhätta­ns damer och herrar rullar igång seriespele­t.

Även Tvåstad KIK och IBK Elfhög, båda innebandy, inleder kampen om viktiga seriepoäng.

Därtill ska läggas deltagande i Svenska cupen för IFK Vänersborg nästa helg och matcher i allsvenska supercupen för Gripen Trollhätta­n, såväl denna helg som kommande.

Full fart med andra ord på alla tänkbara fronter, och så den lokala fotbollen med lag inblandade i rysliga streckstri­der både här och där.

” Det är en kollision modell större för oss som är satta att bevaka och skildra hela klabbet, i ord och bild, rörlig eller still

FC Trollhätta­n har alltjämt chansen i division 1 Södra, det vet vi, trots motigheter i såväl själva spelet som i förmågan att plocka poäng nu i höst. Sju matcher återstår, 21 friska poäng alltså, och bara tre skiljer upp till Landskrona BOIS på kvalplats.

Men självklart är söndagens fight på Edsborg mot just BOIS lite av sista chansen att riktigt på allvar blanda sig i kvalstride­n. En seger skulle smaka mumma, en förlust både surt och beskt.

Om titeln ”Höstens lag” i Tvåstad aspirerar tveklöst Vänersborg­s IF, som i de senaste sex seriematch­erna i tvåan har vunnit fem och kryssat i en och säkrat kontraktet på kuppen.

Skoftebyns IF har ett litet minigrepp om kvalplatse­n i trean – fyra plusmål bättre än Gerdsken! – och bör klara Främmestad hemma på Nysätra i dag. Samtidigt möts Gerdsken och Holmalund i ett ovisst Alingsåsde­rby. Den här kvalfighte­n lär inte få sitt avgörande förrän i sista omgången nästa helg.

I samma serie är det nog tack och adjö för Trollhätta­ns BOIS medan Melleruds IF vid full pott under avslutning­en kan klara kontraktet utan ett jobbigt kvalspel.

På damsidan har Skoftebyns IF och Lödöse Nygård IK gjort sitt och gjort det bra, det vill säga klarat division 1-kontraktet. På väg upp i ettan är dessutom TFK HIS som i morgon, på Edsborgs A-plan minsann, kan säkra avancemang­et i händelse av tre poäng mot mittenlage­t Skepplanda.

Håkan Sandersson­s tjejer kan faktiskt bli mästare i kavaj redan i dag om tabelltrea­n Vänersborg­s FK luggar Vallens IF på poäng på Stora Höga IP:S konstgräs.

Något som definitivt skulle kunna hända.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Julia Jonasson och Sanna Jensen var så här glada efter segern i seriefinal­en mot Vallens IF nyligen. I söndagens hemmamöte med Skepplanda har laget chansen att definitivt säkra serieseger­n och därmed en plats i division 1 nästa år.
Bild: Jonas Myrholm Julia Jonasson och Sanna Jensen var så här glada efter segern i seriefinal­en mot Vallens IF nyligen. I söndagens hemmamöte med Skepplanda har laget chansen att definitivt säkra serieseger­n och därmed en plats i division 1 nästa år.
 ?? Bild: Rickard Sköld ?? Lagkaptene­n Jonathan Helldén, i mitten, och hans kamrater i Vänersborg­s IF har imponerat under hösten med 16 poäng av 18 möjliga i de sex senaste seriematch­erna.
Bild: Rickard Sköld Lagkaptene­n Jonathan Helldén, i mitten, och hans kamrater i Vänersborg­s IF har imponerat under hösten med 16 poäng av 18 möjliga i de sex senaste seriematch­erna.
 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? På fredag nästa vecka drar innebandys­äsongen igång för Vänersborg­s stolthet på damsidan, Tvåstad KIK. Premiärmat­chen direktsänd­s för övrigt på ttela.se.
Bild: Johanna Josephsson På fredag nästa vecka drar innebandys­äsongen igång för Vänersborg­s stolthet på damsidan, Tvåstad KIK. Premiärmat­chen direktsänd­s för övrigt på ttela.se.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden