Ttela

På väg mot spel i division 1

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se 0520-42 26 00

TFK/HIS:S damer är på väg mot division 1. Seger mot Skepplanda på Edsborg på söndag och serieseger­n är säkrad.

För ett par år sedan lämnade Håkan Sandersson uppdraget att träna Trollhätta­ns FK på herrsidan. Han tog sig an det nystartade damlaget Trollhätta­ns Fk/halvorstor­ps IS, som nu har chansen att bli seriesegra­re i division 2.

– Det har gått ganska fort framåt, men vi pratade redan för ett par år sedan om att vi ville nå division 1 2020. Nu är vi nära det målet.

TFK/HIS har efter 15 matcher vunnit 13, spelat en oavgjord och förlorat en. Målskillna­den är inte heller så dum: 46–10.

” Det här laget kan spela i elitettan om några år

Håkan Sandersson tränare TFK/HIS

Julia Jonasson är lagets stora målskytt och hon har haft en i det närmaste hysterisk målform på slutet, med elva mål på fyra matcher och 20 totalt.

– Jag tycker vi har ett otroligt talangfull­t lag. Jag tror att det här laget kan spela i elitettan om några år, säger Håkan Sandersson som också har ett väldigt ungt lag på planen.

– Vi hade tre spelare över 20 år från start i förra matchen. Sanna Jensen, som är 25, är lite av en mamma för övriga spelare.

Mot Skepplanda väljer Håkan Sandersson att spela 14-åriga Engla Lennartsso­n från start, och även på bänken finns en målfarlig 14-åring, Selin Alfredsson.

På lördag möts serietvåan Vallen och Vänersborg­s FK. Vallen med 36 poäng efter 16 matcher har en match mer spelad än TFK/HIS och kan maximalt komma upp i 42 poäng.

TFK/HIS kommer att ha 43 poäng vid seger mot Skepplanda, en match som spelas på Edsborg.

 ?? Bild: Martin Ahlin ?? Håkan Sandersson.
Bild: Martin Ahlin Håkan Sandersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden