Ttela

Frederick har inget emot en kvalrepris

- Torbjörn Arvidsson

I fjol kvalade IBK Vänersborg till division 1, och tränaren Frederick Söderblom vill gärna se en repris. – Att försöka ta en kvalplats är en bra målsättnin­g, säger han.

Förra säsongen kom IBK Vänersborg fyra i division 2-innebandyn. Lagets stora målskyttar då, Tobias Karlsson och Mats Johansson, är inte med i år. Det låter som en försvagnin­g?

– Jag hoppas att andra kan kliva fram i år. Jag förväntar mig att spelare som Filip Wändal och Devin Martinsson producerar mer i år och det tror jag att de kommer att göra, säger Frederick Söderblom.

IBK Vänersborg har haft en blandad försäsong med en seger och tre förluster. Nyligen spelade laget i turneringe­n Björnslage­t i Göteborg där man åkte ut i åttondelsf­inalen mot norska elitseriel­aget Tunet som vann med 8–1.

– Det ska vara så stor skillnad mellan lagen, men jag är ändå nöjd med hur vi genomförde turneringe­n, säger tränare Söderblom.

IBK hade en medelålder på 18,5 år i matchen mot Tunet och det är också ett ungt lag som kommer till spel i seriepremi­ären borta mot Tranemo. I fjol vann Tranemo hemmamötet med 6–3 medan Vänersborg fick revansch i sin hemmamatch och vann med 5–3.

– De är tuffa att möta och vi brukar ha svårt där nere, men det är väl dags att bryta den trenden nu.

Frederick Söderblom vill inte nämna någon eller några speciella nyckelspel­are inför årets division 2-säsong:

– Vi har fem-sex stycken som kan bli nyckelspel­are i år, det återstår att se vilka det blir.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Devin Martinsson är en av spelarna som behöver kliva fram i år, enligt IBK Vänersborg­s tränare Frederick Söderblom.
Bild: Johanna Josephsson Devin Martinsson är en av spelarna som behöver kliva fram i år, enligt IBK Vänersborg­s tränare Frederick Söderblom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden