Ttela

FC Trollhätta­n– Landskrona BOIS

Edsborg, söndag kl. 17

-

Läget i laget

FCT får tillbaka Johan Lundgren och Albinot Rexhepi efter avstängnin­gar. Däremot saknas avstängde Alen Kasumovic och skadade duon Adam Engelbrekt­sson och Markus Karlsson inför helgens toppmatch på Edsborg. En match som kan avgöra FCT:S öde i division 1 södra. – Vi är med och tävlar om en kvalplats, och det behöver inte vara kört bara för att vi förlorar. Men visst är det viktigt att vinna om vi vill vara med hela vägen, säger Fct-tränaren William Lundin. Lundin ser fram emot matchen mellan ”två bra lag med hög intensitet”. – Vi förlorade senast men skapade fler chanser än vad Utsikten gjorde. Som jag ser det var resultatet inte logiskt och jag vill fokusera på det som var bra i den matchen i stället för själva resultatet.

Så går snacket

Det fanns respekt med i bilden när FCT mötte Landskrona i premiären i våras. Då vann Landskrona med 1–0 inför över 2 000 personer hemma på Landskrona IP. Nu är läget ett annat. FCT har som nykomling övertygat och spelar om en kvalplats till superettan.

Så går det

0–0 är aldrig roligt i fotboll men vi utgår från att det kommer att bli en jämn tillställn­ing och inte så många mål. Frågan är om FCT kan studsa tillbaka efter debaclet på Ruddalen. Ttela-sporten tippar: 1–1

Övriga matcher

Lördag: Lindome–ljungskile, Tvååker–åtvidaberg, Torn–eskilsminn­e, Assyriska–utsikten. Söndag: Kristianst­ad–oskarshamn, Oddevold–lund, Värnamo–skövde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden