Ttela

Häktad 40-åring misstänks för flera sexbrott

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Den 40-årige man från Göteborg som suttit häktad sedan den 8 september misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn och utnyttjand­e av barn för sexuell posering omhäktades på fredagen. Brottsmiss­tankarna har utökats och gäller nu även sexuellt övergrepp mot barn så långt tillbaka som 2017 och på en skola.

– Ja, det har skett på skolans område och han har tagit kontakt med barnen via internet, säger kammaråkla­gare Malin Melin.

När mannen greps för två veckor sedan, ska det ha skett efter att en målsägande gjort en polisanmäl­an. Brottsperi­oden är utdragen och inlednings­vis framkom uppgifter att den inleddes redan i augusti 2018 i Lilla Edets kommun, när den anmälande flickan var under 15 år.

Han häktades ett par dagar senare då misstänkt för våldtäkt mot barn, våldtäkt och utnyttjand­e av barn för sexuell posering. Enligt uppgifter till TTELA ska mannen ha erbjudit betalning i utbyte mot sex, något som varken åklagare eller utredare velat kommentera.

På fredagen hölls omhäktning­sförhandli­ng och nu har misstankar­na utökats till att gälla även utnyttjand­e av barn för sexuell posering från mars 2017–augusti 2018 i Lilla Edet, sexuellt övergrepp mot barn april 2018–maj 2019 i Lödöse, våldtäkt mot barn 1 juli–31 juli 2019 i Lödöse, sexuellt övergrepp mot barn på en skola i Kungälvs kommun 25 augusti och utnyttjand­e av barn för sexuell posering på samma skola 18-25 augusti i år. Mannen förnekar samtliga brott.

– Antalet målsägare har utökats med tre barn, alla flickor, och det är brott mot de här tre som de nya misstankar­na gäller. Men det kan vara så att det finns ännu fler målsägare, säger Malin Melin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden