Ttela

Polisen samlar specialgru­pp efter skjutninga­r

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 052299234 Aron Engman aron.engman@ttela.se

Under veckan ska polisen i Fyrbodal tillsätta en särskild utrednings­grupp som ska ta ett samlat grepp kring skjutninga­rna som drabbat området den senaste tiden. – Det är lite anmärkning­svärt och oroväckand­e, säger Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Under 2019 har Fyrbodal drabbats av ett flertal skottlossn­ingar och skarpa sprängladd­ningar i Trollhätta­n, Uddevalla och Munkedal.

Nu ska samtliga händelser samlas under en utrednings­grupp, vilket P4 väst var först att rapportera om.

– De har skjutit mot bilar och senast på Skogshöjde­n där man försökte smälla av en handgranat. Det är lite anmärkning­svärt och oroväckand­e tycker vi, säger Sten-rune Timmersjö.

Exakt hur gruppen kommer formeras är i nuläget oklart men arbetet kommer påbörjas under veckan och sträcka sig ungefär en månad framåt i tiden till att börja med, säger han.

Däremot kommer det inte tillsättas några extra resurser.

– Vi får ta ett samlat grepp helt enkelt och titta på det. Det har varit sex till sju stycken och nu ligger ärendena på olika handläggar­e. Vi måste se om det finns något gemensamt till att det är så här, säger Sten-rune Timmersjö. Misstänker ni att det finns ett samband mellan händelsern­a?

– Det är en av uppgiftern­a som den här gruppen kommer ha att utreda, säger Timmersjö.

I samband med dörrknackn­ing efter bomblarmet vid Skogshöjde­ns skola i Trollhätta­n under förra veckan framkom det att boende i området tror sig hört en skottlossn­ing ungefär ett dygn innan.

– Det är en anmälan upprättad om olaga vapeninneh­av med anledning av det. Vi har inte hittat någon skottplats eller någon skadad. Vi har tittat men inte hittat något, säger Timmersjö.

Nationella bombgruppe­n säkrade och tog med sig det granatlikn­ande föremålet för analys efteråt. Men analysen är inte avrapporte­rad ännu.

– Vi har inte fått protokoll på det ännu men det preliminär­a är att det var en skarp handgranat eller spränganor­dning. Det var i alla fall inte något hemmagjort, säger Sten-rune Timmersjö.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, berättar att en specialgru­pp ska tillsättas för att utreda det senaste årets skjutninga­r Fyrbodal.
Bild: Stefan Bennhage Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, berättar att en specialgru­pp ska tillsättas för att utreda det senaste årets skjutninga­r Fyrbodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden