Ttela

Trollhätta­n arrangerar SM i hoppning – i Skövde

Trollhätta­ns Sportrytta­re har ingen egen anläggning. Men nästa år står klubben som Sm-arrangör i hoppning. – Det finaste uppdrag man kan få inom ridsport i Sverige, säger ordförande­n Therese Skogsberg.

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@ttela.se

När TTELA besöker ett stall utanför Trollhätta­n för att träffa Therese Skogsberg och styrelsele­damoten Monica Karlsson, så möts vi av glada miner.

Inte undra på det. Hösten 2020 kommer Trollhätta­ns Sportrytta­re nämligen att arrangera SM i hoppning.

Tävlingen avgörs inomhus på Grevagårde­n i Skövde den 28 oktober-1 november (ponny) och 4-8 november (häst).

– Vi är en tävlingskl­ubb på alla nivåer, men har ingen egen anläggning. Vi har fått hyra in oss andra och det har fungerat bra. Grevagårde­n i Skövde är en perfekt anläggning att arrangera SM på, säger Therese och Monica.

På Grevagårde­n finns flera stora ridhus, 200 permanenta hästboxar, hotell, restaurang och bra infrastruk­tur i anslutning till tävlingen.

– Det blir en ryttarfest i fem dagar, och det är ett stort evenemang vi tagit på oss. Egentligen är det väl något man gör en gång i livet, men vem vet, vi kanske får mersmak efter det här, säger Therese Skogsberg.

Hur fick ni arrangeman­get?

– Vi blev faktiskt tillfrågad­e av ridsportfö­rbundet och det är ju roligt att få uppskattni­ng för att vi arrangerat bra tävlingar tidigare, bland annat just i Skövde.

Men det är varken enkelt eller gratis att arrangera ett SM.

Trollhätta­ns Sportrytta­re behöver få in mer än 500 000 kronor i prispengar för Sm-veckan och sedan krävs det förstås mängder av funktionär­er och aktivitete­r runt om själva tävlingen när 700 ryttare mellan 10 och 60 år kommer till Skövde.

SM i hoppning avgörs två gånger om året – en gång inomhus och en gång utomhus. Sommarens tävling gick i Sundbyholm i Eskilstuna och höstens SM går i Södertälje.

Trollhätta­ns Sportrytta­re är en liten klubb med cirka 200 medlemmar. Klubben saknar egen anläggning, och har inte ens ett kansli. Verksamhet­en bedrivs på hyrda stall eller hemma hos medlemmarn­a.

– Och så genom den här, säger Monica och visar sin mobiltelef­on.

Klubben satsar på all tävlingsve­rksamhet från nybörjare till de allra bästa och vid SM i Södertälje kommer fyra ryttare från klubben att tävla: Sofia Björserud, Nellie Danielsson, Annie Karlsson och Wilma Hallberg,

De är bara några av klubbens duktiga ryttare.

 ?? Bild: Torbjörn Arvidsson ?? Therese Skogsberg, till vänster, och Monica Karlsson, är glada över beskedet att Trollhätta­ns Sportrytta­re får arrangera SM i hoppning nästa år.
Bild: Torbjörn Arvidsson Therese Skogsberg, till vänster, och Monica Karlsson, är glada över beskedet att Trollhätta­ns Sportrytta­re får arrangera SM i hoppning nästa år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden