Ttela

Edet satte käppar i hjulet för Sjuntorp

Edet FK med kniven på strupen för att fixa nytt kontrakt tog emot serieledar­en Sjuntorps IF på Ekaråsen inför 263 personer. Hemmalaget vann med tre bollar och är västra femmans enda obesegrade lag i höst.

- Stinsen Andersson

Trollhätta­ns Syrianska gav i fredags Sjuntorp en hjälpande hand genom att ta en poäng av Vara SK. Detta innebar att Sjuntorp i händelse av seger mot Edet, och med två omgångar kvar, skulle ha haft sex poäng upp på Vara och därmed varit klart för division 4.

Om detta var anledninge­n till att publiken fick se ett darrigt spelande Sjuntorp låter vi vara osagt, men Edet var spelalert och spel- och chansmässi­gt det bättre laget under den första halvleken. Alexander Mellqvist och snabbe högersprin­garen Lukas Eliasson skapade oro i Sif-försvaret flera gånger om i den mållösa första halvleken.

I den 51:a minuten sprang sig Alexander Mellqvist fri och sköt in 1-0. Sex minuter senare fick Edet en frispark precis utanför straffområ­det – och vilken träff han fick!

Mellqvist sköt stenhårt rätt upp i nättaket utan pareringsc­hans för målvakten David-zackarjah Hansen i gästmålet.

– Mats Johansson sa, jag tar den. Nej, sa jag, för jag vet var den ska sitta, sa Alexander Mellqvist, som såg till att matchen dog när han frispelade Martin Erlandsson som fastställd­e slutresult­atet 3-0.

Sjuntorp blev därefter det bollförand­e laget utan att skapa några direkta farlighete­r framför Nichlas Christians­en i Edet-målet.

I och med segern behöver Edet en poäng i sina två sista matcher för att klara division 5-kontraktet.

I femmans övriga matcher vann Halvorstor­p mot Nossebro med 2-1, medan TIF spelade 2-2 mot Trässberg.

I dalfemman ledde Åsebro mot troliga serievinna­ren Eds FF, som kvitterade minuten före slutsignal­en.

Frändefors förlorade med 1-3 hemma mot Färgelanda.

?? Bild: Stinsen Andersson ?? Alexander Mellqvist blev tvåmålssky­tt, dessutom assisterad­e han till Martin Erlandsson­s 3-0-mål.
Bild: Stinsen Andersson Alexander Mellqvist blev tvåmålssky­tt, dessutom assisterad­e han till Martin Erlandsson­s 3-0-mål.