Ttela

IFK chanslöst mot svenska mästarna

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Villa Lidköping vann allt utom Svenska cupen i fjol. Mot IFK Vänersborg i Sparbanken Lidköping Arena på söndagskvä­llen var det klassskill­nad, 6-0 till hemmalaget. – Men första 25-30 minuterna gör vi det riktigt bra, säger Jesper Larsson, assisteran­de tränare i IFK.

Redan i halvtid kändes träningsfi­ghten avgjord. Då visade resultatta­vlan 4-0 till hemmalaget.

Detta sedan Johan Löfstedt tidigt prickat in ledningsmå­let, Martin Johansson förvaltat en straff, Joakim Andersson gjort 3-0 och Albin Thomsen fastställt paussiffro­rna till 4-0. Men före Johanssons straffmål efter 35 minuter var det en hyfsat jämn match.

– Det här var ju några snäpp upp jämfört med våra tre tidigare träningsma­tcher, det är lite skillnad att möta Åby Tjureda och det lag som tog Sm-guld förra säsongen, säger Jesper Larsson och tillägger:

– Första 25-30 minuterna gör vi det riktigt bra och håller ihop defensiven.

Några slarvfel senare och ett effektivt hemmalag förvandlad­e ställninge­n till 4-0.

– Vi hade lite hörnor och andra lägen, men ska man kunna störa ett så här bra lag så måste man ju göra mål.

Den andra halvleken blev ganska avslagen – från båda håll. Men hemmalaget hann ändå med att producera två mål ytterligar­e, först på straff genom Martin Johansson och sedan 6-0 genom Joakim Andersson, båda tvåmålssky­ttar.

– Jag tror att det var bra att få den här matchen, på fredag är det ju dags igen och nu har vi fått lite att tänka på och jobba med fram tills dess, säger Jesper Larsson.

?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Joakim Andersson svarade för två av målen när hans Villa Lidköping gjorde 6-0 på IFK Vänersborg, här personifie­rat av Joakim Johansson och Olle Berglund.
Bild: Sebastian Lamotte Joakim Andersson svarade för två av målen när hans Villa Lidköping gjorde 6-0 på IFK Vänersborg, här personifie­rat av Joakim Johansson och Olle Berglund.