Ttela

VIF tog poäng av topplaget

- Stinsen Andersson

Vänersborg­s IF avslutade seriesäson­gen i division 3 med att spela oavgjort mot topplaget IFK Värsås, medan Wargöns IK storvann mot Jung Kvänum med 8-2. Vänersborg­s IF IFK Värsås 4 4

IFK Värsås hade bara tappat poäng i två matcher på 18 spelade, två förluster mot suveräna ledarlaget Arentorp/helås.

Trots detta var det VIF som tidigt tog hand om initiative­t med ett bra försvarsar­bete. Dessutom fick man ibland till ett riktigt bra anfallsspe­l. Men det var Värsås som tog ledningen på VIF:S enda misstag i den första halvleken. Ellen Broberg kvitterade på ett 30-metersskot­t.

I den andra halvlekens tredje minut fick Hanna Persson på ett bra skott som resulterad­e i hennes tionde seriemål. Ännu värre målskytt var Lisa Gardberg i Värsås då hon med två mål var delaktig i att laget gick fram till 4-2-ledning. Gardberg har nu gjort hela 42 mål i årets serie.

” Vi gör en jättebra match, negativt är att vi inte vinner

Martin Nielsen, tränare i VIF

Lite till mans trodde man nog att Värsås skulle ta tre nya poäng, men VIF ville något annat och Elin Leijon och Fanny Olsson såg till att en poäng stannade i Vänersborg.

Många var bra i VIF, men extra beröm till mittfältar­na Alexandra Ytterberg och Elin Leijon som vann mittfältsm­atchen. Bra var också försvararn­a Agnes Andersson och Fanny Olsson.

– Vi gör en jättebra match, negativt är att vi inte vinner, sa Martin Nielsen, tränare i VIF.

Det andra kommunlage­t i damtrean, Wargöns IK, tog en storseger när man på Hallevi vann med hela 8-2 (3-1) mot Jung Kvänum.

Målskyttar var tremålssky­ttarna Fanny Frisk och Hanna Egonius, medan Lisa Jensen och Whilma Hyckenberg blev enmålsskyt­tar.

– Vi spelade verkligen som ett lag med bra passningss­pel och var effektiva framåt, sa Fredrik Andersson, tränare i WIK.