Ttela

Glädje blandat med tårar under ungdoms-sm i rugby

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Som vanligt innehöll rugby-sm såväl idrottens toppar som dess dalar när mästerskap­et arrangerad­es i Vänersborg för tredje året i rad.

Det var som att se två skilda världar på en knapp halvtimme med bara ett par hundra meter som skiljde dessa åt.

Å ena sidan Vänersborg­s RK:S så glada U8-lag som pratade och skrattade ikapp efter helgens sista match, å andra sidan de gråtfärdig­a spelarna i VRK:S F18-lag som fick tröstas av tränaren Maria Tatu Robertsson efter att man snöpligt missat bronsmedal­jen.

– Vi höll inte hela vägen. Det är riktigt jobbigt för tjejerna just nu, för de ville så mycket, berättar Tatu Robertsson efter bronsmatch­en.

Men vi börjar med det roliga.

Trots den ringa åldern på åtta år har merparten av spelarna i VRK:S U8lag varit med på SM i två-tre år.

Detta syntes under den avslutande matchen mot Malmö, där laget hade högt tempo i det offensiva spelet och kämpade bra ihop i defensiven.

Efter matchen pustade laget ut och berömde sig själva. Med all rätt.

– Vi gjorde en bra match, säger de unisont innan de delar med sig av segerrecep­tet till Ttela-sporten.

– Vi var taggade, sprang mycket och hade kul!

De var även nöjda med helgen som helhet, där rugbyn, gemenskape­n och kakorna de fick efter matcherna var det bästa.

Sedan händer något.

För en gångs skull håller inte riktigt alla i laget med varandra. Detta sedan de fått frågan om de tycker om att spela SM i Vänersborg eller om de vill åka och spela SM utsocknes framöver. – Vi vill åka någonstans!

– Nej, vi vill vara kvar här! Oavsett var de spelar är känslan att lagsammanh­ållningen kommer att fortsätta vara på topp.

Även F18-laget mötte Malmö, men där var det av förklarlig­a skäl inte riktigt lika glada miner efter matchen. VRK hade tidigare under turneringe­n slagit Malmö två gånger, men i bronsmatch­en kom man inte upp i samma nivå utan föll med 17-38.

– Nu såg man hur revanschsu­gna Malmö var. Det är tufft att möta ett lag som har den tändningen, berättar Maria Tatu Robertsson, som var besviken över att det inte blev någon medalj men som var nöjd med lagets totala insats i turneringe­n.

Man ska komma ihåg att VRK var en hårsmån från att nå finalen, men föll med knappa 19-21 i semifinale­n mot Stockholm.

– Vi vinner trots allt fyra matcher under helgen. Det skulle jag ändå säga är bra. Nu måste vi hem och smälta det här. Vi har trots allt gjort väldigt mycket bra under helgen.

 ?? Bilder: Karl Andersson ?? Full fart på VRK:S U8-lag i den avslutande matchen mot Malmö, en match som hemmalaget vann. ”Vi var taggade, sprang mycket och hade kul”, var spelarnas segerrecep­t.
Bilder: Karl Andersson Full fart på VRK:S U8-lag i den avslutande matchen mot Malmö, en match som hemmalaget vann. ”Vi var taggade, sprang mycket och hade kul”, var spelarnas segerrecep­t.
 ??  ?? Michaela Tatu Robertsson rycker ifrån sin bevakning i brons- mötet med Malmö. I själva matchen vann dock skåningarn­a med 38-17.
Michaela Tatu Robertsson rycker ifrån sin bevakning i brons- mötet med Malmö. I själva matchen vann dock skåningarn­a med 38-17.
 ??  ?? Ta inte bollen från mig, den är min, tycks den här killen i VRKS:S U8-lag tänka.
Ta inte bollen från mig, den är min, tycks den här killen i VRKS:S U8-lag tänka.
 ??  ?? VRK:S U8-lag visade upp stor spelglädje i sin avslutande match mot Malmö.
VRK:S U8-lag visade upp stor spelglädje i sin avslutande match mot Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden