Ttela

Tsok-grabbar tog hem en fjärdeplat­s i Sm-stafetten

- Lars Hogedal

TSOK:S herrjunior­er kom på fjärde plats när Sm-stafetten avgjordes i Kyrkbyn väster om Söderhamn i helgen.

Arvid Björk, som förra veckan blev svensk ungdomsmäs­tare på långdistan­s, sprang inlednings­sträckan och visade att toppformen hänger i. Han växlade som fjärde lag halvannan minut efter tätlaget Bredaryds SOK.

På den andra sträckan tappade Hugo Mandinger några placeringa­r och kom till växeln knappa tre minuter efter ledande lag.

Linus Kristianss­on fick förtroende­t att springa avslutning­ssträckan. Han gjorde ett starkt lopp, avancerade tre placeringa­r och kunde föra Trollhätte­laget till en hedrande fjärde plats.

Dock var avståndet till bronsmedal­jörerna över fyra minuter, så en plats på prispallen var inte möjlig.

Suveräna vinnare blev Bredaryds SOK som under hela tävlingen låg i ledningen och defilerade i mål med en segermargi­nal på över sju minuter till tvåan OK Ravinen från Stockholm.

TSOK ställde också upp med ett lag i D21-klassen. Trion Malin, Ida och Josefine Kristianss­on var aldrig med i toppstride­n och slutade på 22:a plats. IFK Göteborg segrade med Stora Tuna på andra plats.

Världsmäst­arinnan Tove Alexanders­son kunde trots ett starkt lopp på den sista sträckan inte hota Elin Månsson som säkrade ett guld till Blåvitt med säker marginal.

Under helgen avgjordes även SM i medeldista­ns.

För Tsok-löparna blev placeringa­rna 10, 10 och 15 för Malin, Ida respektive Linus Kristianss­on i de olika juniorklas­serna.

 ?? Bild: Lars Hogedal ?? Trollhätta­ns SOK:S juniorlag med Arvid Björk, Hugo Mandinger och Linus Kristianss­on kom fyra på Sm-stafetten som avgjordes utanför Söderhamn i helgen.
Bild: Lars Hogedal Trollhätta­ns SOK:S juniorlag med Arvid Björk, Hugo Mandinger och Linus Kristianss­on kom fyra på Sm-stafetten som avgjordes utanför Söderhamn i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden