Ttela

Klara för slutspel i Tv-pucken

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Åtta lag har nu kvalificer­at sig till slutspel i Tv-pucken för flickor, ett är Västergötl­and/ Bohuslän-dal. I kvartsfina­l väntar nu Dalarna i Tegera Arena, den matchen spelas den 1 november.

Västergötl­and/bohuslän-dal återfanns i kvalgruppe­n benämnd A, och med spelplats Billingeho­v (Skövde) där laget noterade fyra segrar och en förlust.

Det gav en andraplats efter att sista matchen, gruppfinal­en mot Stockholm, slutat 1-2.

– Men ändå en heroisk insats av tjejerna, vi var nära att kvittera, säger Patrik Törnlund, förbundska­ptenen från Vänersborg.

Och det var synd, seger för Västergötl­and/bohuslän-dal hade inneburit att laget blivit rankat etta och att man fått en lättare väg i slutspelet.

Nu är man istället femteranka­t och får möta Dalarna i kvartsfina­l, en tuff uppgift med tanke på att matchen spelas i Tegera Arena (Leksand) och således på hemmais för Dalarna.

Årets upplaga av Tv-pucken är den första för flickor, den senaste turneringe­n spelades så sent som i slutet av februari och gick då under namnet Stålbuckla­n.

Det har också inneburit att åldern på tjejerna ofta är låg, i Västergötl­and/bohuslän-dal är spelarna födda 2004-2006.

– De största distrikten har inga problem att fylla laget med spelare födda 2004, men det är tillåtet att även ta med de som är födda både 05 och 06 också. Det är ett måste för att vi som ett litet distrikt ska få ihop fullt lag, säger Törnlund.

I laget spelar Malin Bergström, till vardags i Vänersborg­s HC:S B-pojkar, och sju tjejer med klubbadres­s THC Ladies.

Däribland Linneá Pettersson Dove, bästa målskytt i grupp A med totalt 18 mål.

Lagets resultat i gruppspele­t var följande:

-Värmland 21-1.

-Örebro 4-1. -Medelpad/jämtland-härjedalen/gotland 19-0. -Blekinge 11-0. -Stockholm 1-2. Västergötl­ands pojkar var däremot inte lika lyckosamma och slutade sist i grupp C som spelades i Slite på Gotland.

 ?? Bild: Privat ?? Västergötl­and/bohuslän-dals tjejer är klart för slutspel i Tv-pucken, i kvartsfina­l ställs man mot Dalarna.
Bild: Privat Västergötl­and/bohuslän-dals tjejer är klart för slutspel i Tv-pucken, i kvartsfina­l ställs man mot Dalarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden