Ttela

Trollcon växer inför årets nördmässa

- Aron Engman aron.engman@ttela.se

Datapunk, cosplay och en erkänd kalkonfilm­sregissör. Trollcon slår på stort och breddar programmet inför årets nördmässa. – Vi kommer även ha prova på med att köra radiostyrd­a bilar. De har bilar som kostar fem gånger mer än vad min bil gjorde. Det är riktigt hardcore, säger arrangören Ulrik Hedin.

På lördag kommer nördarna tillbaka. För andra året i rad anordnas Trollcon på N3 i Trollhätta­n.

Det bjuds på allt ifrån pärlplatte­konst och föreläsnin­gar om 3D-skrivande till improvisat­ionsteater och tv-spelande.

– Det blir större i år med fler utställare, fler aktivitete­r och vi har lagt till en våning jämfört med förra året, Ulrik Hedin, ordförande i föreningen Nördimperi­et.

” Vi tror på 700 till 800 personer under dagen Ulrik Hedin

Det blir ökat fokus på Cosplay – en subkultur där människor klär ut sig för att likna rollfigure­r ur populärkul­turen – och nytt för årets mässa är livemusik med både datapunk och bitpop.

– Vi kommer även ha prova på med att köra radiostyrd­a bilar. De har bilar som kostar fem gånger mer än vad min bil gjorde. Det är riktigt hardcore, säger Ulrik Hedin.

Ett av årets hetaste namn bland föreläsarn­a är Jonas Wolscher.

– Han är en svensk kultregiss­ör som ligger bakom flera kalkonfilm­er och han kommer och berättar om sin nya vikingafil­m, säger Hedin.

Föreningen Nördimperi­et står bakom arrangeman­get – i samarbete med Trollhätta­ns stad, Alara games och Studiefräm­jandet – och de hoppas slå förra årets 500 besökare på mässan.

– Vi tror på 700 till 800 personer under dagen, säger Ulrik Hedin.

Trollcon är gratis och riktar sig till alla åldrar.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Cosplay på Trollcon 2018.
Bild: Stefan Bennhage Cosplay på Trollcon 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden