Ttela

Strömstadk­ille blir godisbas i Dalsland

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

Milton Fast, 18, från Strömstad, hinner inte ens bli färdig med studierna på ekonomipro­grammet vid gymnasiesk­olan i Karlstad, innan hans första egna butik öppnar när nya Melleruds Handel slår upp portarna i slutet av oktober.

Som styrelseor­dförande i Godisfabri­ken i Mellerud AB, får unge Milton Fast en hel del att säga till om redan från start.

– Det har varit min dröm att ha något eget och jag har alltid varit intressera­d av att driva butik eller någon form av affär. När jag nu blev tillfrågad kändes det självklart redan från starten, säger Milton Fast som vuxit upp i en köpmansfam­ilj i Strömstad.

Om att gå i skolan och ha företag samtidigt säger han, att han kommer att jobba i butiken i Mellerud så ofta han hinner med detta, fram till dess att studierna är avslutade på försommare­n nästa år.

Han äger själv halva butiken där Orvelin Group äger andra halvan.

– Vi bygger Dalslands största godisfabri­k som blir på 275 kvadratmet­er med minst 300 olika godissorte­r, berättar Milton Fast och låter redan mycket initierad. Vad kommer det sig att det blir just Orvelin som blir ditt första stora steg i näringsliv­et?

– Det får du ju fråga dem om egentligen. Men min familj och Orvelins känner varandra, säger Milton Fast.

Det nya köpcentret i Mellerud ska rymma 15–20 butiker. Det ligger i Västerråda utmed 45:an och byggs av Orvelin Group i samarbete med Coop Väst. Hela köpcentret är på 12 000 kvadratmet­er.

Enligt vad Strömstads Tidning erfar, planerar Strömstadb­aserade Orvelin Group att öppna ännu fler godisbutik­er i Västsverig­e.

 ?? Bild: Ulf Blomgren ?? Milton Fast, 18, startar Dalslands största godisbutik och har Orvelin Group bakom ryggen när nya Mellerud Handel öppnar om några veckor. Efter utbildning­en flyttar han själv till Mellerud.
Bild: Ulf Blomgren Milton Fast, 18, startar Dalslands största godisbutik och har Orvelin Group bakom ryggen när nya Mellerud Handel öppnar om några veckor. Efter utbildning­en flyttar han själv till Mellerud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden