Ttela

Internatio­nell operastjär­na i välgörenhe­tskonsert

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Laura Wilde gästar i helgen Trollhätta­n för att sjunga till förmån för barn i ett utsatt område i Brasilien.

Målet för välgörenhe­tskonserte­ns insamling är Channel to Brazil for Christ (CBC) i Fortaleza, Brasilien. CBC ordnar stödunderv­isning åt skolbarn i området där man bland annat kämpar mot fattigdom, drogmissbr­uk och gängrelate­rat våld.

Operasånge­rskan Laura Wilde har hela världen som arbetsfält och framträder regelbunde­t i operahus i USA, Europa och Australien.

Att den här konserten förlagts till Trollhätta­n beror på Dan och Gudrun Lundström, medlemmar i Trollhätta­ns Pingstförs­amling, som sedan några år driver en utbildning­sstiftelse för Brasiliens framtid. De hörde Laura sjunga vid en välgörenhe­tskonsert i Brasilien och blev så imponerade att de bjöd in henne till Sverige.

Ackompanja­tör vid söndagens konsert är Henrik Mossberg, välkänd musikprofi­l i området som bland annat verkar som kyrkomusik­er, kompositör och arrangör. Genom åren har han samarbetat med artister som Svante Thuresson, Olle Persson, Adolphson & Falk, Jan Allan, Louise Hoffsten, Putte Wickman och Sjuntorps egen operastjär­na Gitta Maria Sjöberg.

Nu får han ett nytt namn att lägga till artistlist­an.

– Laura och jag har inte samarbetat innan, men vi har i mellantide­n lyssnat in varandra via Youtube och Spotify och är övertygade om att samarbetet ska gå bra, säger han.

Vid konserten medverkar även CBC:S grundare Marc Marques och hans hustru Ruth. Jenny Spett är konferenci­er och hon kommer även att översätta en del av det som Marc och Ruth berättar.

Henrik Mossberg är just nu verksam som kantor i Tegneby kyrka på Orust. Han passade därför på att lägga in en Cbc-konsert med Laura Wilde även där. Den äger rum på tisdag, den 15 oktober.

Efter konsertern­a i Trollhätta­n och Tegneby väntar närmast framträdan­den i Milwaukee, Melbourne och Stuttgart för Laura Wilde.

 ?? Bild: Gillian Riesen ?? Den internatio­nella operastjär­nan Laura Wilde har hela världen som sitt arbetsfält. På söndag sjunger hon i Pingstkyrk­an i Trollhätta­n.
Bild: Gillian Riesen Den internatio­nella operastjär­nan Laura Wilde har hela världen som sitt arbetsfält. På söndag sjunger hon i Pingstkyrk­an i Trollhätta­n.
 ?? Bild: Gabriel Henningson ?? Henrik Mossberg är ackompanja­tör i välgörenhe­tskonserte­n.
Bild: Gabriel Henningson Henrik Mossberg är ackompanja­tör i välgörenhe­tskonserte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden