Ttela

Nya hinder för curlinghal­l – detaljplan ska tas fram

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Trots förslag på mark kommer bygget av en curlinghal­l i Vänersborg dröja. Anledninge­n? Att en ny detaljplan för sportcentr­um ska tas fram. – Vi behöver ha en plan för området, säger Andreas Knutsson, förvaltnin­gschef samhällsby­ggnad.

Motgångarn­a har varit många för Vänersborg­s curlingklu­bb i arbetet med att få till en curlinghal­l i kommunen. Men för några veckor sedan väcktes hoppet på nytt då Vänersborg­s kommun kom med förslag på mark för klubben att arrendera.

Men nu kommer nästa bakslag. – Processen i form av etablering­sfrågan av curlinghal­len har stannat av då ett uppdrag finns att se över hela sportcentr­um och hur det ska kunna utvecklas framgent. Förvaltnin­gens tjänstemän ser vikten av att idrottscen­ter utvecklas på ett hållbart sätt, säger Linda Hansson, mark- och exploateri­ngsingenjö­r på Vänersborg­s kommun.

Andreas Knutsson, förvaltnin­gschef samhällsby­ggnad, om uppdraget:

– Ett arbete med att se över sportcentr­um påbörjades för några år sedan men har av olika anledninga­r stannat av. Det arbetet vill jag ta upp igen. Vi behöver ha en plan för området, få en bättre struktur, säger Knutsson.

Tanken är att arbetet ska komma igång så fort som möjligt, men det kommer antagligen att dröja minst ett och ett halvt år innan det är klart.

– Det handlar om en planändrin­g. Som det är nu är alla byggrätter slut så vi måste ta fram en ny detaljplan, säger Knutsson.

Innan dess att det är klart är det, enligt Knutsson, inte aktuellt att bygga något nytt på området.

– Som jag bedömer det är olämpligt att göra det. Vi vill ta ett helhetsgre­pp och utveckla området på bästa sätt, säger han.

Men när väl arbetet är klart är kommunen positiva till en curlinghal­l.

– När en översyn av hela idrottscen­trums behov klarlagts och utretts ser förvaltnin­gen positivt på en etablering av en curlinghal­l och goda chanser finns för en etablering då, säger Linda Hansson.

” Vi vill ta ett helhetsgre­pp och utveckla området på bästa sätt

Andreas Knutsson förvaltnin­gschef samhällsby­ggnad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden