Ttela

Missad final – nu vill VRK ha bronset

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Vänersborg­s rugbyklubb är tvåfaldig svensk mästare i 15-manna. Något tredje SMguld kommer det däremot inte bli. – Vi har haft en kämpig säsong, säger Maja Meuller.

Säsongen har inte alls blivit som Vänersborg­s rugbyklubb hade tänkt sig. Drömmen om att försvara Sm-guldet i 15-manna gick i helgen i kras.

– När vi satte det målet var förutsättn­ingarna helt annorlunda jämfört med nu, säger VRK:S Maja Meuller.

Efter förlusten i sista seriematch­en mot Trelleborg­slaget Pingvin (10-16) hade VRK i helgen chans till revansch när de båda lagen möttes i semifinal. Men en dålig första halvlek satte stopp för VRK:S gulddrömma­r.

” Det känns jättevikti­gt för att hålla uppe motivation­en

Maja Meuller Vänersborg­s rugbyklubb

– Det var ett steg upp från förra helgens match. Men vi spelade inte på topp från start och släppte igenom dem i första halvlek. I andra lyfte vi oss men det räckte inte, säger Maja Meuller.

Matchen slutade 18-5 till Pingvins fördel, som därmed är klart för Sm-final. För VRK blir det att ladda om inför lördagens bronsmatch.

– Vi har haft en kämpig säsong där vi tappat många spelare och haft svårt att få ihop fullt lag. Med tanke på det är vi ändå nöjda med att ha nått semifinal.

Nu får laget gå för bronset i stället men då krävs seger mot Enköping RK, ett lag som VRK slog med 22-19 tidigare i år.

– Det är ett tufft lag att möta med många bra spelare om alla är tillgängli­ga. Samtidigt har de många unga spelare och inte lika mycket rutin. Vi vet vad vi ska göra för att slå dem, säger Meuller.

Att avsluta säsongen med seger hade betytt mycket för Vänersborg­slaget.

– Det känns jättevikti­gt att ta bronset för att hålla uppe motivation­en till nästa säsong.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Maja Meuller.
Bild: Johanna Josephsson Maja Meuller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden