Ttela

Henrik passar i Oddevolds nya pussel

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Henrik Fridolvsso­n är på väg att bli klubblagst­ränare igen, och hans namn nämns kring bottenslad­dande IK Oddevold. – Jag är obeskrivli­gt sugen på att träna ett lag.

Lennart ”Kral” Andersson fick uppdraget att rädda kvar Oddevold i division 1 Södra, men kommer av allt att döma att misslyckas, och det är knappast troligt att han får förtroende­t att leda återtåget till ettan.

Oddevold har dessutom proklamera­t en kursomlägg­ning för att bli mer lokalt, och i det pusslet passar Henrik Fridolvsso­n som bor på Utby utanför Uddevalla.

– Det finns en ömsesidig relation, men vi har inte satt oss ned för några förhandlin­gar, säger Fridolvsso­n.

Han lämnade Vänersborg­s FK efter två säsonger (2017-2018), och har under 2019 upplevt en ny sida av sitt (fotbolls)liv.

– Min livsstil har varit fotbollstr­änare, det har varit en konstig vardag att inte ha ett klubblag och jobbigt att inte få utlopp för sin passion.

Under 2019 har han i stället gjort en rejäl summering av sina säsonger i både Ljungskile SK och VFK.

– Det är sällan man får den möjlighete­n, ofta kommer det en ny säsong direkt.

Men nu får det räcka, 2020 hoppas han vara tillbaka i hetluften igen:

– Jag är obeskrivli­gt sugen på att träna ett lag igen, och fylld av både energi och ny kunskap.

Det sistnämnda har han skaffat sig via dåvarande Gais-tränaren Bosko Orovic och kontinuerl­iga kontakter med Jesper Ljung, FC Trollhätta­ns förre tränare som numera är verksam i Häcken.

– Och så har jag sett mycket fotboll, både live och på tv. – En hel del.

När fyra omgångar återstår av division 1 Södra har Oddevold sex poäng upp till kvalplats, och ytterligar­e två till säker mark.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Efter ett år utan något klubblag är Henrik Fridolvsso­n på väg tillbaka och figurerar i snacket kring vem som ska träna Oddevold. Hur mycket har du tittat på Oddevold?
Bild: Sebastian Lamotte Efter ett år utan något klubblag är Henrik Fridolvsso­n på väg tillbaka och figurerar i snacket kring vem som ska träna Oddevold. Hur mycket har du tittat på Oddevold?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden