Ttela

IFK Vänersborg nya satsning – startar damlag

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se

Sport: 1903 bildades IFK Vänersborg, nu startar föreningen upp ett damlag för första gången i klubbens historia. ”Det är en naturlig utveckling”, säger Per Ejerhed i styrelsen.

Sedan några år tillbaka satsar IFK Vänersborg på att locka fler tjejer till bandyn. Nu tar föreningen nästa steg och startar ett damlag. – Våra tjejer ska inte behöva flytta för att spela seniorband­y, säger Jesper Larsson, föreningsu­tvecklare.

Dagen innan årets upplaga av Frida bandycup, en bandycup enbart för tjejer, drar igång i Arena Vänersborg släpper IFK Vänersborg nyheten – klubben startar damlag.

– Vi såg det som en självklarh­et nu när det är över 30 procent i föreningen som är tjejer. Det är en naturlig utveckling, vi måste ha ett damlag, säger Per Ejerhed i styrelsen.

” Det är en naturlig utveckling, vi måste ha ett damlag

Per ejerhed

styrelsele­damot

Tanken är att damlaget ska spela i allsvenska­n 2020/2021, innan det kan bli verklighet måste man dock få ihop ett lag.

– I dagsläget har vi inga spelare. Men vi har spelare i föreningen som vi tror på, och så finns det även spelare från Vänersborg­sområdet som spelar i andra föreningar. Vi behöver nog locka hit tio-elva stycken förutom våra egna spelare, säger Jesper Larsson.

Just nu finns det 70 tjejer i föreningen. De äldsta är födda 2004 och det är några av dem som kan bli aktuella för spel i damlaget.

– Damallsven­skan är en blandning av juniorer och seniorer, så vi har några tjejer som vi tror kan göra det väldigt bra där.

Har ni varit i kontakt med några andra spelare från området?

– Nej, vi har inte varit i kontakt med någon spelare. Det är mitt i säsongen och vi vill inte störa dem. Men vi hoppas att de vill träffa oss och prata sen, men de får spela färdigt säsongen först, säger Jesper Larsson.

När det kommer till ekonomi beräknar IFK Vänersborg att det kommer kosta 300 000-500 000 kronor att starta upp ett damlag.

– Det blir en lite större kostnad första året för då blir det mycket inköp. Det ska fram hjälmar, matchdräkt­er och så vidare, säger Martin Forsström, marknadsan­svarig.

– Absolut, annars hade vi inte tryckt på knappen, säger Forsström.

IFK har redan kommit en bit på vägen, ett par företag har redan deklarerat att de kommer att gå in med extra pengar till damsatsnin­gen.

– Martin har redan varit ute och pratat med partners i en vecka och intresset är jättestort, säger Per Ejerhed i IFK:S styrelse.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? martin Forsström, marknadsan­svarig, Jesper larsson, föreningsu­tvecklare, och Per ejerhed, styrelsele­damot, är nöjda med att IFK nu satsar på ett damlag.
Bild: Johanna Josephsson martin Forsström, marknadsan­svarig, Jesper larsson, föreningsu­tvecklare, och Per ejerhed, styrelsele­damot, är nöjda med att IFK nu satsar på ett damlag.
 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Säsongen 2020/2021 är målet att IFK vänersborg ska ha ett damlag i allsvenska­n.
Med tanke på att ni precis tagit er ur en ekonomisk kris av det större slaget, kommer ni att klara det?
Bild: Sebastian Lamotte Säsongen 2020/2021 är målet att IFK vänersborg ska ha ett damlag i allsvenska­n. Med tanke på att ni precis tagit er ur en ekonomisk kris av det större slaget, kommer ni att klara det?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden