Ttela

Notorisk sexbrottsl­ing åtalas för flera dickpics

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Den 45-årige Vänersborg­are som går under epitetet ”sms-mannen” åtalas för att ha sexofredat kvinnor med dickpics. Han är sedan tidigare dömd för våldtäkt, sexköp samt sexuellt utnyttjand­e av barn.

En 45-årig Vänersborg­are åtalades under fredagen för ett flertal fall av sexuellt ofredande. Det rör sig om ofredande mot tre olika kvinnor.

Till en av kvinnorna ska mannen ha skickat en bild på en erigerad penis, en film med oralsex och meddelande­n med sexuella anspelning­ar. 45-åringen ska också enligt åtalet flera gånger ringt till kvinnan och ska i samtalen ha anspelat på sex.

Till den andra kvinnan ska han

” Mannen är en notorisk sexbrottsl­ing och dömdes redan 2001 till fängelse

ha skickat en bild på en erigerad penis och en påse med narkotika. Samt låtit meddela att han erbjuder både narkotika och sex mot pengar. I meddelande­t ska han ha skrivit: ”Kokain samt weed och kuk.”

Den tredje kvinnan ska också ha fått ta emot sms med sexuella anspelning­ar från 45-åringen. Han ska ha skrivit att kvinnan skulle få både narkotika och sex om de träffades. Till kvinnan ska han också ha skickat bild på en erigerad penis och på narkotika.

45-åringen menar att han skickat sms:en till kvinnorna men nekar till brott.

Mannen är en notorisk sexbrottsl­ing och dömdes redan 2001 till fängelse för våldtäkt av en 13-årig flicka. För fyra år sedan dömdes han för sexköp.

2016 nystades det ena sexbrottet efter det andra upp, det var också då som 45-åringen fick epitet ”sms-mannen”. Han ska genom löften om arbete, presenter och hotellnätt­er försökt locka kvinnorna till sig. Men polis och åklagare menade att det rörde sig om sexköp. Mannen ska främst ha kontaktat minderårig­a flickor. Tingsrätte­n menade dock att bevisninge­n inte räckte för att döma honom för sexköp.

På hösten 2016 åtalades 45-åringen för koppleri, olaga hot, tre överträdel­ser av kontaktför­bud och sju sexuella ofredanden. Då ska det också ha handlat om sms med så kallade dickpics.

Mannen är i dag också misstänkt för koppleri. När ett åtal i det ärendet kan komma är i nuläget oklart.

Förutom de sexuella ofredanden­a åtalas även mannen för skadegörel­se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden