Ttela

Bengt Hult får kulturpris­et 2019

- Aron Engman aron.engman@ttela.se

Nu är det klart. Kultur- och fritidsnäm­nden i Vänersborg har bestämt vilka som får kulturpris­et och kulturstip­endiet 2019.

Priset delas ut årligen och årets val föll på Bengt Hult. Motivering­en:

”Bengt Hult är verksam i Vargön med stort engagemang och arbete som fritidsmus­iker”, står det bland annat i ett pressmedde­lande från Vänersborg­s kommun.

”Han har också bidragit aktivt med att leda och utveckla drillflick­sverksamhe­ten i Vargön. Förutom musiken och historiken kring den har han, delvis i samarbete med flera ortsbor, gjort en diger beskrivnin­g av ”Mellomberg­a rote”, som är bygden mellan Halleoch Hunneberg”.

Priset består av ett diplom och en bronsstaty­ett designad av Vänersborg­skonstnäre­n Yvonne Swahn.

Årets kulturstip­endium går till Olivia Lundberg, artist och producent. Hon får ett diplom och 16 000 kronor. Motivering­en:

”Olivia Lundberg är frilansand­e artist från Vänersborg, då ofta med artistnamn­et Mary Mi. Hon är också verksam som musikprodu­cent. Hennes nästa mål är att åka ut i Europa med sitt band. Hon får stipendiet för att kunna finansiera en bokare som ska ha god kontakt med arrangörer i Tyskland och angränsand­e länder samt kan planera rutten tillsamman­s henne och bandet”.

Både kulturpris­et och kulturstip­endiet delas ut i samband med Polstjärne­prisets konsert i Vänersborg­s kyrka i januari nästa år.

 ??  ?? Vänersborg­s kommun delar ut kulturpris­et som bland annat består av en bronsstaty­ett designad av konstnären Yvonne Swahn.
Vänersborg­s kommun delar ut kulturpris­et som bland annat består av en bronsstaty­ett designad av konstnären Yvonne Swahn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden