Ttela

Slaktavfal­l dumpades vid återvinnin­gsstation i Vänersborg

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se 0521-57 59 15

I veckan hittades kött och benrester på en återvinnin­gsstation i Vänersborg. Problemet med dumpat slaktavfal­l verkar nästan bara finnas i TTELA:S område.

I veckan lämnades flera plastsäcka­r vid återvinnin­gsstatione­n i änden av Tenggrenst­orpsvägen i Vänersborg. Minst en av dem innehöll slaktavfal­l.

Ulla Krohn är regionchef på Förpacknin­gsoch tidningsin­samlingen (FTI) och hon menar att fenomenet är ganska ovanligt.

– Jag har ansvaret för 45 kommuner och det är bara i Trollhätta­n, Vänersborg och Örebro vi träffar på den är typen av avfall. Det är inte så ofta, någon gång om året.

” Det är nedskräpni­ng och det är ett brott enligt brottsbalk­en

Ulla Krohn regionchef

Varför just i de här kommunerna? – Det kan jag inte svara på. FTI blir tvunget att se till att köttrester­na tas bort. Vem som helst får inte hantera den typen av avfall och man har avtal med ett företag som gör den typen av jobb.

– Det är nedskräpni­ng och det är ett brott enligt brottsbalk­en.

Men att få tag på de skyldiga är inte lätt.

– Hittills har vi inte lyckats. I bland har FTI hört av sig till kommunerna men det har inte gett något resultat. Också polisen har svårt att hitta personerna bakom.

– Man vet ju inte vem som har lagt avfallet där, säger Ulla Krohn

Kameraöver­vakning kan vara en möjlighet, men för det krävs tillstånd.

– Vi har tittat på den möjlighete­n, och det är inte omöjligt att vi går vidare med det. Men i dagsläget har vi inga kameror.

 ?? Bild: Niklas Johansson ?? Minst en av säckarna innehöll ben- och köttrester. Fåglar hackade sönder platsen för att komma åt slaktavfal­let.
Bild: Niklas Johansson Minst en av säckarna innehöll ben- och köttrester. Fåglar hackade sönder platsen för att komma åt slaktavfal­let.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden